YouTube umožní sťahovanie videí už aj Slovákom

Video portál rozširuje podporu sťahovania videí do 125 nových krajín. Nechýba medzi nimi ani Slovensko. Pomocou tlačidla pod videom si ho môžete uložiť do pamäte telefónu v ľubovoľnej kvalite a pozrieť kedykoľvek v offline režime.

Možnosť sťahovania videí si na YouTube mohli užívať len obyvatelia niekoľkých krajín. Google ich po novom rozširuje až na 125, pričom konečne nechýba ani Slovensko.

Pre využitie funkcie stačí ťuknúť na tlačidlo pod videom, ktoré vám umožní vybrať požadovanú kvalitu. Video sa následne uloží do vášho zariadenia a môžete si ho pozrieť v offline režime, teda bez nutnosti pripojenia k internetu.

zdroj: obr:androidpolice.com

Sprístupnenie offline prezerania videí prebieha postupne a ak vám nové tlačidlo ešte nepribudlo, stačí len vyčkať. Uistite sa, že máte aktuálnu verziu aplikácie YouTube. Samotné sťahovanie prebieha vo zvolenom nastavení cez Wi-Fi alebo mobilné dáta. Ak máte malý dátový balíček, môžete funkciu obmedziť len na Wi-Fi pripojenie.

Videá môžete offline prehrávať 48 hodín od ich stiahnutia. Potom sa bude vaše zariadenie musieť znova pripojiť, aby aplikácia mohla skontrolovať zmeny či dostupnosť videa. Ak už nie je k dispozícii, po opätovnej synchronizácii bude z vášho zariadenia odstránené.

YouTube zároveň upozorňuje, že nie každé video bude možné uložiť. Schopnosť sťahovať videá je tiež súčasťou platenej služby YouTube Red, ktorá vás za mesačný poplatok zbaví otravných reklám a ponúkne exkluzívny obsah. U nás však zatiaľ nie je k dispozícii.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

jarpo 03.03.2018 - 15:48

Ja by som skor ocenil tmavy rezim v aplikacii a nejako sa tam nevie a nevie dostat (v android verzii).

Bejo04.03.2018 - 19:46 Trvalý odkaz

Zatial sa nedá stahovať je tam nejaký dátum kedy to spustia u nás ?

Lenka Ivančíková04.03.2018 - 20:55 Trvalý odkaz

nie, spristupnovane to je postupne.

Celá diskusia 3 príspevky