Takto fotí Xiaomi Redmi 5 Plus (Redmi Note 5)

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Xiaomi Redmi 5 Plus (Redmi Note 5) s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3), LED blesk, AF (PDAF), 1.25 μm, video 4K (30 fps), clona f/2.2

Predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3), video Full HD (30 fps), clona f/2.0

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Xiaomi Redmi 5 Plus (Redmi Note 5).

Krátky komentár:

Rýchle spustenie dvojitým stlačením hlasitosti treba najprv zapnúť. Potom sa na displeji zobrazí tradičná aplikácia fotoaparátu s rýchlym ovládaním HDR a blesku vľavo a ostatnými ovládačmi vpravo. Poruke tak máte prepnutie na prednú kameru, režimy aj skratku k videu. V režimoch zaujme panoráma, ktorú môžete vytvoriť aj dohora, napríklad pred nejakou vežou či kostolom. Manuálny režim neobsahuje ovládanie expozičného času, ale iba WB a ISO. Cez režimy sa dostanete aj do nastavení fotoaparátu či videa. Tam si napríklad musíte vybrať, či bude záznam videa zaostrovaný kontinuálne (automaticky), alebo ručne. Kombinácia nie je možná. Mimochodom, práve automatické zaostrovanie, či už pri fotografovaní, alebo zázname videa, je najväčší problém tohto fotoaparátu. Xiaomi Redmi 5 Plus je veľmi vydarený mobil, ale ak hľadáte čo najlepší a hlavne najspoľahlivejší fotoaparát, obzrite sa v tejto cenovej kategórii napríklad po (Lenovo) Moto G5S.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Profile picture for user bunkov@centrum.sk

roman bunkov 23.02.2018 - 21:38

pekne mam jednu otazku nabuduce by sa par fotiek v noci nedalo dakujem.

Celá diskusia 1 príspevok