Finálna podoba Samsungu Galaxy S9 a S9+ odhalená

Ešte pred oficiálnym odhalením zverejnil známy leaker Evan Blass produktové fotografie noviniek, ktoré detailne odhaľujú ich dizajn. Potvrdili zmenu umiestnenia čítačky odtlačkov aj duálny fotoaparát pri Galaxy S9+.

Samsung predstaví svoje top modely Galaxy S9 / S9+ už 25. februára. V oficiálnej pozvánke láka hlavne na fotoaparát, pri ktorom sa hovorí o meniteľnej clone s hodnotami f/1.5 a f/2.4, nastaviteľnej podľa svetelných podmienok. Ešte pred oficiálnym predstavením tu však máme širší únik údajných oficiálnych fotografií, ktoré zachytávajú finálnu podobu noviniek.

Už koncom minulého roka sme sa vďaka ochranným krytom dozvedeli, ako budú asi novinky vyzerať. Aktuálne snímky zverejnené na Twitter účte Evana Blassa očakávaný dizajn potvrdili. Na prvý pohľad sa od svojich predchodcov takmer nelíšia, najvýraznejšou zmenou je presun čítačky odtlačkov pod kameru a použitie duálneho fotoaparátu vo verzii Galaxy S9+.

Vo výbave nemá chýbať nový procesor Exynos 9810 určený pre globálny trh, v USA by sa mala predávať verzia so Snapdragonom 845. Menší model má disponovať 4 GB operačnou pamäťou RAM, väčší Galaxy S9+ má ponúknuť 6 GB kapacitu RAM. Dvojicu by malo spájať 64 GB úložisko a dočkať by sme sa mohli aj stereo reproduktorov. Dámy zrejme poteší nový farebný variant vo fialovom odtieni.

Vylepšené fotoaparáty s 12 Mpix rozlíšením a meniteľnou clonou majú nahrávať spomalené Full HD video rýchlosťou 480 snímok za sekundu.

Spolu s novými top modelmi má Samsung predstaviť aj novú sociálnu sieť Uhsupp, ktorá umožní používateľom zdieľať svoju polohu v reálnom čase a posielať správy v štýle Facebook Messengera. Dohady a špekulácie už za štyri dni ukončí oficiálna tlačová konferencia, na ktorej nebude chýbať ani zástupca našej redakcie.

Zdroj: twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

marek1234 21.02.2018 - 07:56

Prebalená S8. Za kazdy cenu len nieco priniest.

Matej21.02.2018 - 12:23 Trvalý odkaz

mmm a co by si ako chcel? Vynajst koleso nanovo? Samsung uz dlhsiu dobu funguje pri predstavovani novych modelov principom tick/tock (revolucia/evolucia), cize presne toto sa dalo cakat, ze S9 bude iba 'refined' S8, s par novymi klucovymi features.
Dual-aperture fotak + "stereo" repro + 6GB RAM + CPU su celkom zaujimave vylepsenia, sice nie revolucne, ale to ani nikto necakal ....

Nightmare21.02.2018 - 14:00 Trvalý odkaz

Aj tak sa bude predavat dobre...ale ta clona vyzera vyborne

viperman21.02.2018 - 19:30 Trvalý odkaz

a kedy bola ta revolucia? lebo uz dlho nic

Tomas21.02.2018 - 19:39 Trvalý odkaz

Z s5 na s6 sa menil dizajn aj softver a pouzite materialy. A potom z s7 na s8 sa menil opat vyrazne dizajn, citacka sla na zadnu stranu, force touch home button.

Celá diskusia 5 príspevkov