Apple vydal aktualizáciu iOS 11.2.6. Opravuje chybu škodlivého znaku

Len pred nedávnom sme vás informovali o problematickom znaku, ktorý dokázal spôsobiť pád aplikácie Správy či zriedkavé reštarty celého systému.

Po prijatí SMS-ky, ktorá tento znak obsahovala, prestala aplikácia iMessage fungovať a po spustení sa hneď vypla. Používateľ tak stratil prístup k schránke správ. Chyba sa objavila dokonca aj v macOS či iOS aplikáciách tretích strán ako Facebook, Messenger, WhatsApp, Gmail a Outlook.

Výrobca reagoval pomerne rýchlo a už sprístupnil aktualizáciu na iOS 11.2.6, ktorá nepríjemnú chybu opravuje. O dostupnosti novej verzie vám príde notifikácia, prípadne môžete prejsť do všeobecných nastavení a ťuknúť na položku aktualizácia softvéru.

Veľkosť inštalačného balíčka sa líši podľa modelu zariadenia. Pre iPhone X má 178 MB, pre iPad Pro 10.5 163 MB. Okrem problému so znakom opravuje aj chybu, kvôli ktorej aplikácie tretích strán nespolupracovali s externým príslušenstvom. Opravný update prišiel aj na macOS.

Podobných problémov v operačnom systéme iOS bolo v poslednom čase viac, preto sa Apple chce s pripravovanou verziou 12 zamerať hlavne na stabilitu a bezpečnosť.

Zdroj: Apple

Diskusia k článku:

Richard Hombauer 20.02.2018 - 13:24

Update 11.2.6 pre iPhone 7 je veľký len 32 MB.

Manobb20.02.2018 - 17:06 Trvalý odkaz

Ja už po opakovaných negatívnych skúsenostiach (spomaľovania zariadenia) iOS na svojich zariadeniach neaktualizujem a nechávam tú verziu, s ktorou telefón/tablet kúpim.

iP6+ = iOS 9.1
iPadmini2 = iOS 8.4

Rosinante20.02.2018 - 22:25 Trvalý odkaz

Ja taktiez som prestal aktualizovat od ios11.2.2 uz neplanujem vobec ani napriek tomu spominanemu vypnutiu spomalivania. Apple je firma ktorá potrebuje zarábať oni určite už vymýšľajú systém ako obísť alebo okabátiť zákazníkov tak aby si tie iPhony aj napriek tomu spomaľovaniu kupovali Žial to sa dozvieme po rokoch sice sa nebude spomaľovať no na úkor niečoho iného načo sa po rokoch príde zas a zas dookola ...

Richard Hombauer22.02.2018 - 19:18 Trvalý odkaz

inak, už dva týždne pozerám na O2-CZ v hornej lište môjho iPhonu. na Slovensku! za hranicami som bol vtedy len pár minút. hlavne, že opravný update. pomoooc.

Celá diskusia 8 príspevkov