Microsoft zrušil notifikácie a živé dlaždice na Windows Phone 7.5 a 8.0

Microsoft pridal další klinec do rakvy svojho operačného systému. Dnešným dňom ukončil podporu pre push notifikácie, aktualizácie živých dlaždíc a cez službu Nájsť môj telefón si už zariadenie nevyhľadáte.

Posledné kroky Microsoftu môžu majiteľom zariadení s operačným systémom Windows Phone 7.5 a 8.0 znepríjemniť používanie ich smartfónov. Od 20. februára 2018 prestanú prijímať oznámenia, živé dlaždice nebudú aktualizované, teda stratia svoj zmysel. Pokiaľ stratíte mobil, cez službu Nájsť môj telefón už jeho polohu nezistíte.

Microsoft oznámil, že verzie Windows Phone 7.5 a 8.0 už dosiahli koniec svojej podpory. Viac sa o ne starať nebude. Používatelia by mali prejsť na inú platformu alebo pokiaľ to ich smartfón dovolí, aktualizovať na novšiu verziu Windows Phone 8.1 alebo Windows Mobile 10. Tam push notifikácie zatiaľ fungujú.

Update na verziu 8.1 by ale problém vyriešil len na krátky čas, pretože Microsoft ukončil jeho podporu už v apríli minulého roka. Dá sa preto očakávať, že postupne zruší aj push notifikácie a aktualizácie živých dlaždíc.

Či je váš telefón vhodným adeptom pre update vám pomôže zistiť aplikácia Poradca pre inováciu. Podľa prognózy agentúry IDC má mať mobilný Windows v roku 2021 nulový trhový podiel. Kroky Microsoftu to možno ešte urýchlia.

Zdroj: microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu