Novinka od Sony zrejme dostane zakrivený dizajn

Dočkáme sa na tohtoročnom MWC konečne zmeny v dizajne smartfónov Sony? Je to možné. Výrobca láka novým videom, v ktorom naznačuje zakrivený dizajn.

Očakáva sa, že Sony predstaví na blížiacom sa MWC minimálne jeden smartfón. V prípade noviniek sa už dlhší čas hovorí o tom, že by tento rok mohli priniesť konečne nový vzhľad. Jeho predzvesťou by mohlo byť nové video, ktoré upozorňuje na dátum 26.2. a láka na zakrivený dizajn zrejme nových smartfónov.

Sony patrí medzi najproduktívnejších výrobcov androidov a približne každých šesť mesiacov prináša nové modely. Dizajn telefónov sa však už dlhší čas výraznejšie nezmenil, a tak mnohí dúfajú, že výrobca na tohtoročnom MWC prekvapí.

Špkuluje sa o uvedení novej Xperie XZ2. Mohla by mať zaoblenú zadnú stenu, čo by prispelo k ergonómii, lepšiemu držaniu telefónu a pohodlnejšiemu ovládaniu jednou rukou. Podobné zakrivenie sme naposledy videli pri LG G Flex 2.

Zároveň by sme sa mohli dočkať displeja, ktorý zaberá takmer celú prednú plochu. Xperia XZ2 sa mala vraj objaviť aj v AnTuTu teste, kde dosiahla vyše 200-tisíc bodov. Vo výbave by nemal chýbať nový procesor Snapdragon 845, 4 GB RAM, 64 GB úložisko či displej s rozlíšením 1080 x 2160 bodov a moderným pomerom strán 18:9. Špekuluje sa aj o výkonnejšom variante s 6 GB RAM a väčším 128 GB úložiskom.

Od oficiálnych informácií nás delí už iba týždeň. MWC 2018 začína 26. februára a potrvá do 1. marca. Tlačová konferencia Sony je ohlásená na pondelok ráno. Nebudú na nej chýbať ani zástupcovia našej redakcie, a tak vám prinesieme čerstvé informácie.

Zdroj: Instagram Sony Mobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu