Jeden znak dokáže spôsobiť pád aplikácie Správy na iOS

Po prijatí SMS-ky s konkrétnym znakom nastane pád aplikácie. Po spustení sa hneď vypne. Niektorým používateľom sa aj reštartoval systém. Problém sa týka aj Facebook Messengera, WhatsApp, Gmailu či Outlooku.

Aktuálna verzia operačného systému iOS 11.2.5 má vážny problém. Pokiaľ prijmete SMS správu, ktorá obsahuje špeciálny znak, aplikácia iMessage prestane fungovať a po spustení sa hneď vypne. Používateľ tak nemá prístup k SMS správam.

Na problém ako prvý upozornil taliansky blog Mobile World. Informácie preveril portál The Verge, ktorý chybu otestoval na viacerých iPhonoch so systémom iOS 11.2.5. Zistil, že problém sa objavuje aj v aplikáciách pre macOS.

obr: twitter.com/tomwarren

Na Apple zariadeniach po prijatí správy zlyhávajú dokonca aj aplikácie Facebook Messenger, WhatsApp, Gmail či Outlook. Niekedy boli evidované aj reštarty systému. Momentálne neexistuje žiadne funkčné riešenie, ktoré by problém pomohlo opraviť. V niektorých prípadoch však zabrala ďalšia SMS, ktorú vám môže poslať hocikto. Jej prijatie posunie škodlivé vlákno v schránke o úroveň nižšie. Ak sa vám k esemeskám podarí dostať, mali by ste škodlivú správu ihneď vymazať.

Apple už chybu eviduje a v beta verzii iOS 11.3 už problémy nie sú. Na jej plné vydanie si však ešte počkáme preto je pravdepodobné, že výrobca situáciu vyrieši skoršou aktualizáciou, ktorá by mohla doraziť v blízkom čase.

Podobné problémy v systéme iOS nie sú novinkou, preto sa Apple s verziou 12 chce zamerať najmä na stabilitu a bezpečnosť.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Karol 19.02.2018 - 00:32

O aký špeciálny znak sa konkrétne jedná?

Nightmare19.02.2018 - 08:59 Trvalý odkaz

Nakopirovat a poslat na iPhony :D

Celá diskusia 3 príspevky