Motorola Moto X4 dostáva Android 8.0 Oreo

Majitelia elegantného modelu (Lenovo) Motorola Moto X4 dostávajú na svoje zariadenia oznámenie o dostupnosti novej verzie operačného systému Android 8.0 Oreo.

V prípade, že zariadenie neponúka aktualizáciu automaticky, môžete si ju manuálne vyhľadať cez Nastavenia –> Informácie o telefóne –> Aktualizácia softvéru. Na stiahnutie inštalačného balíka s veľkosťou približne 1140 MB odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

Android 8.0 Oreo je podľa Googlu rýchlejší, múdrejší a silnejší než predchádzajúce verzie. Veľký dôraz sa kladie na správu batérie, bezpečnosť uložených dát.

Prináša množstvo noviniek:

- Funkcia PiP (obraz v obraze). Uplatnenie si nájde pri prehrávaní multimediálneho obsahu v zmenšenom okne počas práce v inej aplikácii, prípadne počas navigácie popri prebiehajúcom hlasovom hovore

- Notifikácie sa po novom zobrazujú priamo na ikonách jednotlivých aplikácií, pričom pri podržaní prsta na konkrétnej z nich sa zobrazí náhľad notifikácie

- Vizuálna zmena pôvodných emodži a súčasné pridanie nových

- Inovovaná aplikácia Moto Akcie prináša nové používateľské prostredie

- Bluetooth povýšilo na verziu 5.0

- Nové možnosti nastavenia farebného režimu displeja

Informácie o novinkách v Androide 8.0 sme vám priniesli v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu