Alcatel A3 7'' Kids

Lacný tablet v silikonovom obale odolný voči ošpliechaniu vodou s hardvérovou výbavou pre nenáročných, 7'' WVGA displejom, štvorjadrovým procesorom a 2580 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: Android 6.0 Marshmallow

chipset: MediaTek MT8127

procesor: štvorjadrový 1,3 GHz

grafický procesor: Mali

frekvencie: nie

rozmery: 189 x 108 x 9,2 mm

hmotnosť: 252 gramov

displej: 7'' (178 mm), TFT, 1024 x 600 b.

zadný fotoaparát: 2 Mpix, FF, HD video

predný fotoaparát: 0,3 Mpix

pamäť: 8 GB (dostupná pamäť: 3,5 GB ) + 1 GB RAM + microSD do 32 GB

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, microUSB,

ostatné: zvýšená odolnosť voči vode (IP52), audio jack

batéria: 2580 mAh, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, NFC, USB OTG, GPS, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, čítačku odtlačkov, informačnú diódu, IrDA (infraport), stereo repro, pravdepodobne FM rádio

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 99,99 eur, v predaji

Zaujímavé odkazy:

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) - pre deti aj trpezlivých cestovateľov (17. 5. 2016)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Alcatel má nový tablet určený primárne deťom od 3 - 12 rokov. Predáva sa so silikonovým ochraným obalom, samotná konštrukcia spĺňa certifikáciu IP52, je odolná voči striekajúcej vode a prachu. Bez problémov by mal vydržať oliatie vodou alebo sliny malých detí, ktoré občas neznáme veci "ochutnávajú". Na ponáranie do vody ale zabudnite.

Tablet Alcatel A3 7'' Kids využíva štvorjadrový procesor od MediaTeku, kapacita pamätí je nízka a stačiť bude len nenáročným používateľom. Operačná pamäť RAM dostala 1 GB, z vnútorného 8 GB úložiska ostáva k dispozícii iba 3,5 GB voľného priestoru. Na rozšírenie kapacity môžete využiť slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB. Miesto pre SIM kartu na tele tabletu nenájdeme. Sedempalcový TFT displej má rozlíšenie iba 1024 x 600 bodov.

Operačný systém Android beží v starej verzii 6.0 Marshmallow so špeciálnym prostredím Kurio prispôsobeným deťom. Množstvo výukových a zábavných aplikácií pomáha pri rozvoji dovedností a učení detí. Vzdelávacie aplikácie pre rôzne vekové kategórie sú v češtine a slovenčine. Nechýbajú ani pohybové hry či softvér pre výučbu cudzích jazykov. Tablet ponúka rodičovskú kontrolu s obmedzením prístupu na webové stránky a určením doby, po ktorú môže dieťa zatiadenie používať.

Vo výbave nájdeme Bluetooth 4.0, Wi-Fi, microUSB konektor, 3,5 mm jack a 2580 mAh batériu. Na tele tabletu sa nachádzajú dva základné fotoaparáty, predná VGA kamera a zadný 2 Mpix snímač s pevným zaostrovaním a bez LED blesku. Videá zhotoví v HD rozlíšení. Alcatel A3 7'' Kids sa v slovenských obchodoch predáva za odporúčanú cenu 99,99 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu