Aktualizácia iOS prinesie možnosť vypnúť spomalenie procesora

Tim Cook reagoval na prebiehajúcu aféru so spomalovaním procesorov starších iPhonov, ktoré má zabrániť nečakanému vypnutiu telefónu v dôsledku slabej batérie.

Vlna kritiky sa na Apple spustila potom, čo výrobca potvrdil, že znižovanie výkonu pri starších iPhonoch je naozaj úmyselné a oficiálne sa zákazníkom za to ospravedlnil. Starnutie batérií je podľa neho zložitý proces a poprel špekulácie, že účelom spomalovania bola motivácia ku kúpe novšieho modelu. Cieľom bolo zvýšiť ich výdrž.

Aktuálne prebieha výmenný program, ktorý umožňuje zákazníkom s iPhonom 6 a novším nechať si vymeniť batériu a získať ju za zníženú cenu. Na Slovensku za výmenu zaplatíte v autorizovanom servise 30 eur. V cene je zahrnutá nová batéria i práca.

V rozhovore pre ABC News CEO spoločnosti povedal, že aktualizácia dorazí k vývojárom budúci mesiac, neskôr bude sprístupnená verejnosti. Nová funkcia má používateľa jasnejšie informovať, keď iPhone zníži svoj výkon v snahe zabrániť neočakávanému vypnutiu. Ak s tým nebude súhlasiť, môže to odmietnuť. Tim Cook však túto možnosť neodporúča.

Zdroj: abcnews.go.com

Diskusia k článku:

Peter 18.01.2018 - 13:01

onedlho sa dočkáme možnosti nainštalovať si android, poprípade windows do aplle zariadení, keď sa stane dalšia kauza. Apple prihára pod zadkom, myslím, že ich akcie a renomé bude dalej klesať ... ked sa rozhodnem opäť po pár rokoch skúsiť apple, tak samé negatívne veci idú na Apple, skoda mojej investície do iphonu X a ipadu (rip 2k) ...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.01.2018 - 14:14 Trvalý odkaz

the case has been closed.
happy end :)

Manobb18.01.2018 - 18:48 Trvalý odkaz

Ak neumožnia aj downgrade na nižšie iOS verzie, tak ide stále o poškodzovanie práv spotrebiteľov. Vyššie verzie iPhony spomaľujú a možnosť návratu nie je = poškodzovanie výrobku !!!

S najväčšou pravdepodobnosťou si už ďalší - v poradí 5. iPhone NEKÚPIM, pretože som týmto ich spôsobom politiky iOS prišiel už o 3 zariadenia Apple (iPad mini, iPhone 4s a iPhone 5s)

Ozaj: Kto má záujem o iPhone 5s s iOS 11.2.2, tak predám. Ponúknite cenu.

juryno19.01.2018 - 15:54 Trvalý odkaz

Cook vyhlasil k tomu ze pre apple je zakaznik na prvom mieste. To je moc uz co tato doba prinasa. Si myslia ze ludia su primitivni? Ved applu ide vzdy len a len o peniaze zakaznik je pre nich len prostriedok.

Celá diskusia 25 príspevkov