Lenovo Mirage Solo: virtuálna realita aj bez smartfónu

Ide o prvý VR headset na platforme Google Daydream, ktorý nepotrebuje váš smartfón. Funguje samostatne a podporuje technológiu WorldSense sledujúcu váš pohyb bez externých snímačov.

Google pred časom spustil svoju platformu pre virtuálnu realitu Daydream VR, ktorá funguje za pomoci VR okuliarov a smartfónu. Podpora však zatiaľ nie je veľká a Daydream VR môžu využívať iba majitelia telefónov Google Pixel, Motorola Moto Z, Huawei Mate 9 Pro (vrátane Porshe Design Mate 9) a ZTE Axon 7. Zmenu prináša novinka Mirage Solo predstavená na CES 2018, na ktorej spolupracujú Google a Lenovo. Je to prvý samostatný headset na platforme Daydream VR, ktorý na svoje fungovanie nevyžaduje smartfón.

Okuliare majú totiž v sebe všetky potrebné súčasti. Stačí ich len nasadiť a ponoriť sa do virtuálnej reality. Technológia WorldSense, ktorá využíva dvojicu kamier, má ponúknuť ešte lepší zážitok. S ich pomocou sleduje vaše pohyby v okolitom prostredí bez potreby externých snímačov. Pohyby vo virtuálnom svete tak budú oveľa prirodzenejšie a hlavne nebudú limitované žiadnymi káblami či snímačmi. V hre môžete chodiť hore, dole, uhýbať sa nepriateľom či ľubovoľne uskakovať.

Jediné, čo k tomu budete potrebovať, je bezdrôtový Daydream ovládač, ktorý bude súčasťou balenia a funguje ako intuitívne rozšírenie vašej ruky. Použijete ho na navigáciu, v hrách poslúži ako tenisová raketa, volant či iný nástroj.

Lenovo sľubuje 110° zorné pole, ktorým sa môžu pochváliť PC headsety Oculus Rift a HTC Vive . Mirage Solo poháňa Snapdragon 835 spolu s 4 GB operačnou pamäťou RAM. Novinka má byť dostupná v druhom štvrťroku tohto roka, cenu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: blog.lenovo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu