Blocks: prvé modulárne chytré hodinky

Remienok je vyrobený z niekoľkých modulov, pričom každý má vlastnú funkciu. K hodinkám si tak môžete pripojiť napríklad prídavnú batériu, LED svietidlo alebo merač srdcového tepu.

Chytré hodinky Blocks sa objavili na portáli Kickstarter ešte v roku 2015, kde sa snažili vyzbierať na realizáciu celého projektu potrebnú čiastku od podporovateľov. Za ten čas sa autorom podarilo získať viac než 1,6 milióna dolárov a vďaka tomu mohol projekt vzniknúť. Ich špecialitou je modularita, ktorá umožňuje pridať rôzne periférne prvky. Remienok podporuje až štyri moduly naraz, pričom zákazník má na výber zo šiestich druhov.

Základné parametre:

Operačný systém Cronologics (založený na Androide 6.0.1), procesor: štvorjadrový ARM Cortex A7, 1,39 GHz, pamäť: 512 MB RAM, úložisko: 4 GB, displej: 1,39'' AMOLED, rozlíšenie 400 x 400 b. (kruh s priemerom 400 px a zobrazením 125 600 px), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, puzdro z chirurgickej ocele, batéria: 350 mAh, odolnosť voči vode a prachu, vibračný motorček, mikrofón, reproduktor, plug and play konektor.

Dostupná je prídavná batéria, LED svietidlo, GPS modul, merač srdcového tepu, snímače prostredia a modul s multifunkčným tlačidlom. Výrobca podporu modulov rozdelil do troch fáz, pričom v budúcnosti pribudne napríklad kamera, flash pamäť, snímač odtlačkov prstov, slot na SIM kartu a ďalšie.

V hodinkách beží operačný systém Cronologics, ktorý je založený na verzii Android 6.0.1 a sú odolné voči vode i prachu. Majú štvorjadrový procesor ARM Cortex A7, 512 MB RAM, úložisko s kapacitou 4 GB a 350 mAh batériu. Na ovládanie poslúži 1,39'' AMOLED displej s rozlíšením 400 x 400 bodov. Nechýba Wi-Fi, Bluetooth 4.0, vibračný motorček, mikrofón ani reproduktor.

Cena hodiniek je stanovená na 259 dolárov, pričom každý modul stojí ďalších 35 dolárov. Poštovné do celého sveta vyjde na 15 dolárov, no v cene nie je zarátané DPH ani ďalšie prípadné poplatky. V závislosti od krajiny sa tiež môže uplatňovať clo. Výrobca odhaduje, že hodinky bude môcť zákazníkom odoslať v prvom štvrťroku tohto roka.

Zdroj: chooseblocks.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu