Prehľad: zariadenia s OS Windows Phone 7

Prehľad smartfónov s OS Windows Phone 7 Výber windows-fónov, ktoré zoženiete v našich obchodoch od 272 do 468 eur.

V dnešnom prehľade by sme vám chceli pomôcť zorientovať sa na trhu smartfónov s operačným systémom Windows Phone 7. Systém je to jednoduchý, rýchly, často prirovnávaný ku prvej verzii Apple iPhone. Aj ten bol mimoriadne svižný, no trpel "detskými chorobami" ako lokalizácia, nedostatok funkcií a podobne.

Predchodcom WP7 bol starý známy OS Windows Mobile. Skok na Windows Phone 7 bol mimoriadny a s predchádzajúcimi verziami WIndows Mobile nemá takmer nič spoločné. Slovenská lokalizácia stále relatívne novému OS stále chýba.

Už sme nad WP7 lámali palicu, až sa začiatkom roka objavila správa, že Microsoft ide spolupracovať s Nokiou a Windows Phone 7 sa objaví aj v modeloch svetovej jednotky. Konkrétne kroky Nokie zatiaľ známe nie sú, a tak sa u nás Windows Phone stále dostáva viac a viac do úzadia. Môžu za to jeho základné nedostatky: absencia slovenskej lokalizácie, multitaskingu, podpory pamäťových kariet, podpory flashu, jednoduchých prenosov súborov do mobilu cez mass storage, atď.

Veľa má zmeniť pripravovaná verzia Windows Phone 7.5 nazývaná aj Mango, ktorá má priniesť niekoľko dôležitých vylepšení systému. Okrem multitaskingu, lepšieho webového prehliadača a rozšírenej podpory pre Marketplace, aj zopár užitočných noviniek, ako je rozpoznávanie hudby, skenovanie čiarových kódov, vyhľadávanie podobných obrázkov a dokonca aj plnohodnotnú hlasovú navigáciu k Bing Maps.

Prečítajte si: Čo prinesie Windows Phone 7 Mango? (10. 5. 2011)

A veľa môže zmeniť aj Nokia, ktorá snáď s lokalizáciou, rozvíjaním obchodu s aplikáciami, podporou flashu či mass storageom nebude mať výraznejší problém.

Zatiaľ však Windows Phone 7 patrí k nepochopeným operačným systémom, a tak je aj malý záujem o telefóny, ktoré ho obsahujú. Preto ceny zariadení s OS Windows Phone 7 aj mierne klesajú a v internetových obchodoch sa môžu objaviť zaujímavé akcie. Cena môže byť veľkým dôvodom pre kúpu nového smartfónu, preto vám prinášame zoznam telefónov s týmto OS zoradený podľa cien v najlacnejších obchodoch.

Pozor, najnižšia cena neznamená najlepší prístup obchodu k zákazníkovi, môže znamenať aj predaj dovezených prístrojov zo zahraničia bez plnohodnotnej servisnej podpory na Slovensku. Odporúčame vyberať obchod aj podľa skúseností iných zákazníkov, podľa množstva informácií na webovej stránke obchodu, ceny aj s doručením zásielky, atď.

HTC 7 Trophy

Dotykový mobil s 3,8'' uhlopriečkou, 1 GHz procesorom, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED, HSPA, Wi-Fi, GPS a 3,5 mm jackom (prvý kontakt).

Výhody:

- rýchle reakcie, výkonný procesor

- jemný kapacitný displej s verným zobrazením farieb

Nevýhody:

- slabé foto (v nefinálnej vzorke),

- 8 GB nemusí stačiť každému,

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Cena: 272,38 € (priemerná cena podľa piatich najlacnejších obchodov na Pricemania.sk)

HTC 7 Mozart

Multimediálne dotykové zariadenie s 3,7'' displejom, 1 GHz procesorom, 8 Mpix fotoaparátom s xenónovým bleskom a zaostrovaním videa aj počas záznamu, plnou výbavou, FM rádiom a digitálnym vylepšením zvuku (prvý kontakt).

Výhody:

- fotoaparát s xenónovým bleskom,

- zaostrovanie obrazu počas záznamu videa.

Nevýhody:

- displej rozsvieti iba hardvérové tlačidlo na hornej strane mobilu

- nekvalitné slúchadlá v balení.

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Cena: 274 € (priemerná cena podľa piatich najlacnejších obchodov na Pricemania.sk)

LG Optimus 7 (LG E900)

Dotykový mobil s 3,8'' uhlopriečkou, 1 GHz procesorom, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED diódov, podporou HSPA, Wi-Fi, DLNA, GPS a 3,5 mm jackom a 16 GB vnútornou pamäťou (základné info)

Výhody:

- 16 GB vstavaná pamäť

- rýchle reakcie

Nevýhody:

- slabší fotoaparát

- horšie ovládateľné hardvérové tlačidlá po bokoch telefónu

Samsung Omnia 7

Cena: 298,33 € (priemerná cena podľa piatich najlacnejších obchodov na Pricemania.sk)

Samsung Omnia 7 (Samsung i8700)

Dotykový mobil s uhlopriečkou 4'', 1 GHz procesorom, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED diódou, podporou HSPA, Wi-Fi, GPS, silnou batériou, FM rádiom a 3,5 mm jackom (prvý kontakt).

Výhody:

- kvalitná konštrukcia,

- široké možnosti prispôsobenia fotoaparátu,

Nevýhody:

- občas nestabilný kryt batérie

- pri položení niekedy zle reaguje dotykový displej

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Cena: 319,23 € (priemerná cena podľa piatich najlacnejších obchodov na Pricemania.sk)

HTC HD7

Nástupca modelu HTC HD2 má dotykový displej s uhlopriečkou 4,3'', 5 Mpix fotoaparát s AF a LED diódou, podporu HSPA, Wi-Fi, GPS, 1 GHz procesor a 3,5 mm jack (prvý kontakt).

Výhody:

- kvalitná konštrukcia s integrovaným stojančekom,

- veľký displej

Nevýhody:

- len 1230 mAh batéria,

- lesklý displej so zlou čitateľnosťou v exteriéri.

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Cena: 404,60 € (priemerná cena podľa piatich najlacnejších obchodov na Pricemania.sk)

HTC 7 Pro

Nástupca HTC Touch Pro2 s dotykovým displejom, uhlopriečkou 3,6'', 1 GHz procesorom, vysúvacou QWERTY klávesnicou, 5 Mpix fotoaparátom s AF a HD videom, HSPA, Wi-Fi, GPS a 3,5 mm jackom (prvý kontakt).

Výhody:

- kvalitná QWERTY klávesnica,

- silná 1 500 mAh batéria,

Nevýhody:

- neštandardná hrúbka 16 mm

- softvérové ovládacie tlačidlá.

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Cena: 468,82 € (priemerná cena podľa piatich najlacnejších obchodov na Pricemania.sk)

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 24.05.2011 - 00:28

..: tu cz/sk lokalizaciu nema len htc mozart? predsa len by to mala byt sw zalezitost WP7 a nie jednotlivych modelov, alebo sa mylim?

anonymous24.05.2011 - 09:03 Trvalý odkaz

Valaroma: Nemylis sa. Nemaju ju ani ostatne WP7 telefony. Je to trochu skoda, kedze to znizuje hodnotu inak vyborneho officovskeho baliku (absencia vacsiny diakritickych znamienok).

anonymous24.05.2011 - 12:03 Trvalý odkaz

Lenka : u HTC Mozart vymenena.:)

anonymous24.05.2011 - 12:23 Trvalý odkaz

aaa: Fuha ceny sa pekne ponizili, za tie peniaze vyborne telefony.

Celá diskusia 41 príspevkov