Nokia 2 dostane aktualizáciu na Android 8.1 Oreo

Stoeurová Nokia má sľúbený update na novú verziu systému. Kvôli 1 GB RAM dostane vylepšenú správu pamäti zo špeciálnej verzie Androidu Go určenej pre smartfóny so slabou hardvérovou výbavou.

Už v septembri minulého roka spoločnosť HMD Global informovala, že pre všetky vydané modely sa pripravuje aktualizácia na platformu Oreo. Smartfóny Nokia prišli na trh s čistým Androidom Nougat a už pri uvedení noviniek HMD Global sľúbilo, že sa bude starať o pravideľnú, minimálne dvojročnú, aktualizáciu softvéru.

Produktový manažér spoločnosti HMD Global Juho Sarvikas nedávno na svojom Twiiter účte oznámil, že zatiaľ najlacnejší model Nokia 2 dostane rovno Android 8.1 Oreo.

Bude mať integrované vylepšenia správy pamäte z Androidu Go, ktorý je určený low-endovým smartfónom. Zrejme sa tam budú dať z Google Play inštalovať optimalizované (menej objemné) aplikácie. Pri 8 GB úložisku, v ktorom z "papierovej" kapacity ostáva dostupná len približne polovica, je to rozumný krok.

Juho Sarvikas doplnil, že telefón nebude inovovaný na Android Go, ale spolu s verziou 8.1 Oreo dostane len niektoré jeho funkcie, ktoré zlepšia výkon.

Bližší termín vydania aktualizácie sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Zdroj: twitter.com/sarvikas

Diskusia k článku:

Začať diskusiu