Dilema: Huawei P10 lite vs. HTC U Play

Vybrali by ste si vyšší výkon a dlhšiu výdrž na jedno nabitie, alebo dáte prednosť kvalitnejším fotografiám a lákavejšiemu obalu? Voľba medzi HTC a Huaweiom zamotala hlavu aj nám.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Pokúsime sa vám poradiť tak, ako Michalovi tento týždeň: "Dobrý deň, neviem sa rozhodnúť medzi Huawei P10 lite a HTC U Play. Chcel by som ho využívať na bežné používanie, nejaké foto a sociálne siete. Nič extrémne, lebo mám rozpočet obmedzený do 250 eur. Ďakujem."

Huawei P10 lite patrí podľa cenových porovnávačov k tým vôbec najpopulárnejším smartfónom u nás. Ako dual SIM ho však v kvalitných e-shopoch nájdete za trochu vyššiu cenu, konkrétne 269 eur.

Za ne získate pekný 5,2-palcový Full HD displej, smartfón s odolným hliníkovým telom a čítačkou odtlačkov prstov na chrbte. Poháňať ho bude Kirin 658 z vlastnej stajne, skombinovaný s 3 GB operačnej pamäte.

Naše skúsenosti z recenzie a dostupné benchmarky potvrdzujú, že pôjde o ten výkonnejší hardvér z tejto dvojice.

Nadstavba EMUI nemusí sadnúť každému, ale ponúka množstvo vylepšení a je možné, že s ňou už máte svoje skúsenosti z niektorých iných modelov dua Huawei alebo Honor.

S P10 lite sa budete môcť spoľahnúť na klasický 3,5 mm audiojack, ku ktorému pripojíte prakticky akékoľvek slúchadlá.

Recenzia: Huawei P10 lite - tradičný výsledok shenzenskej evolúcie

Takto fotí Huawei P10 Lite + videá z mobilu

Lepšie výsledky dostanete aj z 3000 mAh batérie, ktorá má oproti HTC o celých 18 % väčšiu kapacitu. Zadný fotoaparát je na rozdiel od ostatných modelov značky len jeden, 12-megapixelový. Nesklame a natočí aj obstojné Full HD videá, hoci s prednou 8 Mpix kamerou to až také ružové nie je. Vaše fotografie, dáta a aplikácie uložíte na 32 GB vnútorné úložisko.

HTC U Play bude pomalší. Procesor MediaTek Helio P10 nepatrí k trhačom rekordov prakticky v žiadnom zo smartfónov naprieč všetkými značkami. Nespochybniteľným krokom vedľa je tiež použitie len 2500 mAh batérie, s ktorou si užijete maximálne jeden deň prevádzky a pri náročnom používaní budete nabíjačku hľadať ešte pred večerou.

Displej a zvyšok hardvéru Huawei dorovná - 5,2-palcový Full HD displej, 3 GB RAM a 32 GB vnútorné úložisko sú prakticky rovnaké.

Výber medzi oboma smartfónmi však nemusí byť až taký jednoznačný. HTC U Play si požičal dizajn z vlajkovej lode U11 a elegantná zaoblená zadná konštrukcia z kovu a skla vyzerá jednoznačne príťažlivejšie. V redakcii sa nám viac páči jednoduchšia nadstavba HTC Sense aj ovládacie tlačidlá s čítačkou odtlačkov prstov priamo pod displejom.

Aby toho nebolo málo, 16-megapixelový fotoaparát ponúka v tejto cenovej kategórii nevídanú optickú stabilizáciu, pohodlné ovládanie a oproti konkurentovi určite lepšie výsledky. To isté sa týka predného fotoaparátu, no nad tým, či používať 16 Mpix rozlíšenie alebo 4 Mpix UltraPixel voľbu, ktorá zas zachytí viac svetla, si hlavu lámeme doteraz.

Recenzia: HTC U Play - sympaťák so slabou výdržou

Takto fotí HTC U Play + videá z mobilu

O desať eur lákavejšia môže byť aj cenovka, v serióznych e-shopoch je teda toto HTC za 259 €. Dolu v tomto prípade nájdeme modernejši a pohodlnejší USB-C konektor, ku ktorému v balení nájdete veľmi slušné slúchadlá. Ak ich však používať nechcete alebo radi počúvate a nabíjate zároveň, bude vám chýbať klasický 3,5 mm jack.

Aký je teda náš verdikt? Pre striedme používanie, internet a pár aplikácií voľte Huawei P10 lite s dlhšou výdržou a rýchlejšími reakciami. Ak je pre vás dôležité počúvanie hudby, kvalitnejší fotoaparát a najmä ten predný, prípadne váš smartfón musí aj dobre vyzerať, siahnite po HTC. V balení ponúkne tiež praktický ochranný kryt.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

majino 24.12.2017 - 13:13

htc u play v *AY.sk za 149 eur prave, takze nie je ocom, skoda len tej baterie inak v *obileonline.sk za 229 myslim ze uz nejaky cas

newmind29.12.2017 - 08:49 Trvalý odkaz

Samozrejme, dilema neexistuje. Cenový rozdiel je momentalne obrovsky. Ja som kupil HTC, nelutujem. Za tie prachy...

newmind29.12.2017 - 15:03 Trvalý odkaz

Za tú cenu, spokojný. Fotky super, dizajn je otázkou vkusu, ale vypracovanie na špičkovej úrovni. Kvalita prednej kamery je asi najlepsia, aku som doteraz videl. Zaujímavé sú aj dodávané slúchadlá - veľmi dobrý zvuk. Nabije sa za hoďku a niečo, 3,5 mm jack mi nechýba.

Celá diskusia 4 príspevky