Facebook vás upozorní, keď sa objavíte na fotografii niekoho iného

Nové rozpoznávanie tvárí vám pošle upozornenie vždy, keď sa objavíte na fotke niekoho iného aj bez toho, aby ste na nej boli označení. Na Slovensku si na novú funkciu ešte počkáme.

Najväčšia sociálna sieť sa snaží prinášať pravidelné novinky a zlepšenia. Aktuálne sa zamerala na fotografie a zavádza nové rozpoznávanie tvárí. Ide o voliteľný nástroj, ktorý je možné zapnúť alebo vypnúť v nastaveniach účtu. Funguje tak, že vám pošle upozornenie vždy, keď sa objavíte na fotke niekoho iného aj bez toho, aby vás dotyčná osoba označila.

Podľa Facebooku ide o užitočnú vec. Keby chcel niekto zdieľať vaše snímky alebo fotografie, na ktorých sa nachádzate, na svojom profile bez vášho vedomia, dozviete sa o tom. Ak sa tak stane, máte tri možnosti. Buď sa budete môcť na danej fotke označiť, nechať ju neoznačenú, alebo môžete osloviť osobu, ktorá ju pridala.

Samotná technológia funguje tak, že analyzuje pixely na fotografiách kde ste označení, a pracuje tiež s reťazcami čísel a šablónami. S nimi potom nahrané snímky porovnáva.

Novinka by mala byť dostupná v priebehu týždňa takmer pre všetkých používateľov. Výnimkou je Európa a Kanada. Tu technológia rozpoznávania tvári zatiaľ dostupná nebude a Facebook neposkytol ani žiadne informácie o tom, kedy by sme sa jej mohli dočkať aj u nás.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu