BlackBerry koncom roka 2019 zruší obchod s aplikáciami

BlackBerry na svojom blogu oznámilo termíny ukončenia podpory niektorých služieb. Zákazníci majú dva roky na prechod k inému systému.

Firma sa dlhé roky snažila udržať krok s konkurenciou, no nepodarilo sa. Smartfóny s Androidom sú jednoznačnými lídrami na trhu, čo pochopilo aj BlackBerry. Prvým smartfónom, s ktorým výrobca vstúpil do sveta Androidu, bol nadupaný a drahý BlackBerry Priv vyrobený v roku 2015. Zároveň bol posledným smartfónom vyrobeným vo vlastnej réžii.

O rok na to sme sa dozvedeli, že kanadský výrobca končí s výrobou smartfónov. Licenciu získalo čínske TCL, ktoré vyrába aj zariadenia značky Alcatel.

Smartfónov so systémom BlackBerry 10 je podľa firmy po celom svete stále aktívnych približne milión. Napriek všetkým zmenám sľubuje spoločnosť svojim zákazníkom dodatočnú podporu platformy na ďalšie dva roky. Zároveň však upozorňuje, že ukončí niektoré doplnkové služby. Obchod s aplikáciami bude fungovať do 31. 12. 2019, stránka BlackBerry Travel do februára 2018 a o mesiac neskôr, v marci 2019, skončí podpora služby pre videohovory PlayBook.

Dlhoroční fanúšikovia smartfónov BlackBerry, pre ktoré je typická hardvérová klávesnica a dôraz na bezpečnosť systému, môžu byť sklamaní. Kanadský výrobca však vidí svoju budúcnosť v androidoch. Model KEYone je dôstojnou alternatívou.

Zdroj: blogs.blackberry.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu