B&O Beoplay H9 - Bluetooth slúchadlá pre náročných

Bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potlačením hluku, dotykovým ovládaním, kvalitným zvukom a štýlovým dizajnom.

Slúchadlá B&O Beoplay H9 majú krásny dizajn a sú vyrobené z luxusných materiálov. Nosník tvorí hliníková kostra pokrytá z vonkajšej strany teľacou kožou. Vnútorné textilné polstrovanie mohlo byť mäkšie, pri dlhšom nosení môže tvrdší hlavový most prekážať. Mne skôr vadilo padanie slúchadiel z hlavy v predklone.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Aj pri nastavení na minimálnu veľkosť nesedeli pevne na hlave. Akonáhle som sa po niečo zohla, zosunuli sa mi dole. Slúchadlá som dala vyskúšať viacerým ľuďom z môjho okolia, muži tento problém nemali, ženy áno.

Základné špecifikácie:

Rozmery 197 x 225 x 40 mm, hmotnosť 295 gramov, frekvenčný rozsah 20 - 22000 Hz, Bluetooth 4.2, microUSB pre nabíjanie, 3,5 mm jack, LED dióda, 770 mAh vymeniteľná batéria, doba nabíjania približne 2,5 hodiny, výdrž cez BT s aktívnym ANC až 14 hodín.

Obsah balenia:

Slúchadlá Beoplay H9, audio kábel s 3,5 mm jackom na obidvoch stranách, microUSB kábel pre nabíjanie, adaptér do lietadla a ochranné vrecúško na uloženie slúchadiel.

Mušle slúchadiel pokrýva jahňacia koža, pod ktorou sa nachádza adaptívna pamäťová pena. Prispôsobí sa krivkám vášho ucha aby dobre sedeli a neprenikali tam nežiadúce zvuky. Ani po niekoľkohodinovom nosení som nemala žiadne nepríjemné pocity alebo otlačené miesta.

Beoplay H9 ponúkajú aktívne potlačenie vonkajšieho hluku (ANC - Active Noise Cancelling), ktorý odfiltruje okolitý hluk a vy tak môžete nerušene počúvať obľúbenú hudbu. Oceníte to v hlučnom prostredí, najmä v lietadle, vlaku či kancelárii plnej hlučných kolegov.

Niekoľko mikrofónov umiestnených na vonkajšej strane aj vo vnútri slúchadiel zachytáva zvuk ešte predtým, než sa dostane do ucha. Na jedno nabitie ponúknu H9 pri bezdrôtovom počúvaní hudby a zapnutom aktívnom potlačení hluku až 14-hodinovú výdrž. S vypnutou funkciou ANC a pripojením cez kábel stúpne výdrž na 21 hodín.

Funkciu ANC zapínate posunom prsta po pravom slúchadle zdola nahor, vypínate opačným gestom z vrchnej časti slúchadla smerom dole. Dotykom ovládate aj hlasitosť - pohybujete prstom vo vyfrézovanej drážke v smere alebo proti smeru hodinových ručičiek. Horizontálnym pohybom prsta po mušli preskakujete v playliste a ťuknutím na stred prijímate hovor zo spárovaného telefónu. Ovládanie dotykom funguje aj v rukaviciach.

Párovanie so smartfónom alebo notebookom je rýchle a jednoduché, o úspešnom spárovaní vás informuje viacfarebná LED dióda. Rozsvieti sa aj pri vybíjaní a nabíjaní batérie. Kvalita reprodukcie je výborná, zbytočne nevynikajú basy ani výšky. Zvuk je nádherne vyvážený s dôrazom na mäkké hĺbky a živé detaily.

Zvláštnosťou Beoplay H9 je vymeniteľná batéria umiestnená v ľavej mušli. Pokiaľ nemáte čas alebo možnosť dobiť si slúchadlá bežným spôsobom, stačí batériu vybrať a vymeniť za novú. Ak zabudnete slúchadlá vypnúť, inteligentný systém ochrany vybíjania batérie to urobí za vás. Nahradná batéria nie je súčasťou balenia, ale dá sa kúpiť za približne 44 eur.

V Google Play a App Store nájdete mobilnú aplikáciu Beoplay, ktorá ponúka rôzne zvukové nastavenia, ovládanie prehrávanej hudby (play, pause, forward, back) a aktualuzáciu softvéru v slúchadlách.

B&O Beoplay H9 sú dostupné v dvoch farebných prevedeniach. V kombinácii béžovej kože so strieborným hliníkom alebo v čiernej koži s čierne zafarbenými kovovými časťami. Cena zodpovedá prémiovému kúsku a je stanovená na 499 eur.

Názor kolegu Richarda:

Na slúchadlách Beoplay H9 oceňujem zvuk. Pri porovnaní s mojimi Sony MDR-1RBT je to úplne iná liga, za tie roky doba očividne pokročila. Prekáža mi však tvrdý hlavový most. Sony slúchadlá tolerujem na hlave aj celé hodiny, tieto nie. Dotykové ovládane tiež nepatrí k mojím obľúbeným, ale to je asi len vecou zvyku. Tak, či tak, pokiaľ používate nejaké štandardné slúchadlá za sto eur a myslíte si, ako dobre ste kúpili, neskúšajte ich porovnávať s týmto prémiovým kúskom. Budete potom veľmi smutní.

Diskusia k článku:

Vlastimil 18.12.2017 - 08:20

hlavná funkcia sluchadiel, kvalita zvuku, je napísaná na 3 riadky? Plus 2 riadky o Riša? Na iných stránkach bolo písaná: nižšia dynamika zvuku, výšky sú trochu sastrené a akoby bez energie, basová zložka je prehnaná. Beriem to vzhľadom na danú cenu. Ale na počúvanie mp3 cez mobil to musí bohate stačí, hlavne ak ste vonku.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.12.2017 - 11:56 Trvalý odkaz

Ak ťa zaujíma zvuková kvalita tak si o Bang & Olufsen neoprieš bicykel.
Za tie prachy máš Beyerdynamic DT 1990 Pro. Alebo uzavreté 'portable' MAGNETOSTATICKÉ Audeze SINE.

Richard Hombauer18.12.2017 - 12:07 Trvalý odkaz

mental, a co Bluetooth s ANC? lebo otvorene sluchadla do lietadla ci elektricky nie su uplne to prave orechove :D

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.12.2017 - 14:39 Trvalý odkaz

Active Noise Cancelling je kravina. Ja to neuznávam. Všetko to pracuje na princípe mikrofónu, ktorý sníma okolitý hluk + generovanie inverzného signálu. Ten sa pridáva k hudbe a simuluje "odhlučnenie".
Všetko to krásne funguje bez hudby. Človek sa nadchne ako to "vymaže" okolité ruchy.
Má to však zásadný nedostatok, že ten inverzný signál negatívne ovplyvňuje kvalitu signálu hudobného.
Je mnoho pasívnych riešení (uzatvorené slúchadlá) s útlmom okolitých ruchov 30 až 42 dB.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.12.2017 - 14:41 Trvalý odkaz

Beyerdynamic DT 1990 Pro má aj uzatvorený variant DT 1770 Pro.

Celá diskusia 6 príspevkov