Porovnanie externých batérií ADATA, PQI a Trust

V redakčnom videu sme sa pozreli na štyri powerbanky troch značiek. Každá je iná a vždy niečím zaujímavá.

Externý záložný zdroj sa vám zíde najmä počas zvýšenej záťaže smartfónu, keď nemáte prístup k tradičnému spôsobu nabíjania. Napríklad pri cestovaní, turistike, na rybách... Na trhu je množstvo externých nabíjačiek s rôznou kapacitou a doplnkovými funkciami. Kolega Richard sa v krátkom videu podelil o svoje dlhodobé skúsenosti so štyrmi z nich.

Všeobecne dnes platí, že externá batéria s kapacitou 10 000 mAh nabije váš mobil asi o 7000 mAh. Treba totiž počítať s rôznymi stratami. S takýmto záložným zdrojom tak nabijete váš smartfón s 3000 mAh batériou od 20 % doplna možno aj trikrát. Dvakrát určite a ešte vám určite ostane energia pre nejakú krízovú situáciu.

Dobrý záložný zdroj obsahuje aspoň zopár diód na kontrolu stavu jeho nabitia.

PQI i-Power 5200M je starší model, ktorý sa už na Slovensku nepredáva. Ide o zariadenie s dvojicou koncoviek - Apple Lightning a microUSB. Jeho podrobnú recenziu sme vám priniesli už pred štyrmi rokmi v článku PQI i-Power 5200M - pre iPhone aj androidy.

ADATA A10050 má dva USB výstupy (1 A a 2,1 A) na nabíjanie dvoch zariadení súčasne. Naraz ňou nabijete dva smartfóny alebo mobil a smart hodinky. Štvordielny LED indikátor vás informuje o zostávajúcej energii v tomto záložnom zdroji. V recenzii s názvom ADATA A10050 - záložný zdroj v tvare zlatej tehličky sme testovali reálnu kapacitu. Vždy totiž platí, že výrobcom udávaná hodnota nezodpovedá kapacite, ktorú z externej nabíjačky dokážete využiť.

ADATA D8000L je vodeodolná powerbanka s gumenným povrchom a otvorom pre pútko. Na zadnej strane je tlačidlo, ktoré vám prostredníctvom LED indikátorov oznámi stav batérie, dlhším podržaním zapnete svietidlo. Následným stláčaním prepínate intenzitu svietenia či rýchlosť blikania. Nabíjačku oceníte napríklad pri stanovačke, bez problémov totiž osvetlí celý priestor stanu. V prípade núdze ju môžete využiť ako sveteľný SOS signál, to však považujeme za najzbytočnejšiu funkciu, ktorou sa musíte tlačidlom preťukať. Pod odnímateľným krytom nájdete dva USB a jeden microUSB konektor. Kryt zvyšuje odolnosť zariadenia proti ošplechnutiu vodou, znižuje však komfort pri každodennom využívaní.

Trust Omni Ultra Fast 10000mAh podporuje rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0, takže pomocou USB-C nabjete svoj smartfón naozaj rýchlo. V bočnej stene power banky sa nachádza USB-C, microUSB aj klasické USB. O stave zostávajúcej kapacity vás aj na tomto zariadení budú informovať LED diódy. Podržaním vypínača aktivujete svietidlo.

Čo uprednostňuje kolega Richard, a ktorý záložný zdroj používa, sa dozviete z nášho videa. Koho zaujíma, akú kapacitu si vybrať a prečo nenabije externou 10000 mAh nabíjačkou telefón s 2000 mAh batériou päťkrát, nájde odpoveď v našom staršom článku Prehľad záložných batérií: Xiaomi Mi Power Bank.

Porovnanie záložných zdrojov PQI, ADATA, Trust

Diskusia k článku:

dur1 30.11.2017 - 15:38

"najzbitočnejšiu funkciu" ?! au!

martian01.12.2017 - 23:16 Trvalý odkaz

Pred 2 rokmi som to riskol a zobral v Lidli "Silver Crest" powerbank 5200 mAh, cena tusim okolo 12eur. Realne mi to Note 3 vedelo nabit asi o 60-70%. Rozumna velkost, pogumovany povrch, 4 stavove diodky, 2 integrovane kabliky - microUSB a tusim klasicke USB, no nejako sa mi zasekol ana vytiahnutie treba daky nastroj/hrubu silu. :) Zvladal vraj aj 2,1 A. Po jednom pada v nej cosi hrka, ale stale funguje. :)
Pred nedavnom som to opat riskol a z Lidlu znova zbral Silver Crest 10 000 mAh, tusim kusok pod 20eur. Ma maly displey so zobrazenim zostavajucej kapacity, podrzai tlacidla sa aktivuje svetlo. Zial, uz nema integrovany kablik. Len 2 klasicke USB vystupy, jeden 1A, druhy 2,1A. Note 8 to nabija pomerne svizne. Co je horsie, velkostou sa blizi k Note 8, powerbank je len o nieco mensia a o cosi hrubsia. Hmotnost je tusim dokonca vyssia.
Zatial som spokojny, i ked som este nemal prilezistost ju nalezite otestovat. Mal som u nachystanu do Tatier, no Note hravo zvladol asi 5h Ingressu okolo Strbskeho plesa a powerbank sa ani nedostala ku slovu. :)

Celá diskusia 2 príspevky