Samsung Galaxy S9 a S9+ možno uvidíme už na CES 2018

Možno nebudeme musieť čakať až do jari, kedy Samsung predstaví ďalšiu generáciu smartfónov radu Galaxy S. Na januárovej výstave CES 2018 ale zrejme neprezradí všetky detaily.

Oficiálne uvedenie nových vlajkových lodí Samsungu prebieha vždy na jar, zvyčajne vo februári alebo v marci. Budúci rok by to mohlo byť inak. Podľa známeho leakera Evana Blassa jeho dobre informovaný zdroj tvrdí, že na januárovom CES 2018 v Las Vegas by sme mohli vidieť aspoň náznak toho, čo Samsung pripravuje.

Oficiálne predstavenie by malo nasledovať neskôr, v tradičnom termíne. Dôvodom môže byť snaha predísť úniku informácií a špekuláciám, ktorým sa zvyčajne nedarí zabrániť. Už teraz sa hovorí, že dizajn sa zrejme veľmi nezmení a rovnaké zostanú aj veľkosti uhlopriečok, teda 5,8'' a 6,2''. Čítačka odtlačkov vraj bude opäť na zadnej strane, ale na výhodnejšom mieste, kde si nebudete prstom špiniť objektív fotoaparátu.

Očakáva sa, že Samsung zvolí až 6 GB kapacitu RAM, dočkať by sme sa mohli stereo reproduktorov AKG a duálneho fotoaparátu ako pri Galaxy Note 8. Dokovacia stanica DeX by sa mala dočkať niekoľkých vylepšení, pričom dotyková obrazovka telefónu by mohla poslúžiť ako trackpad alebo virtuálna klávesnica. Či sú informácie pravdivé a Galaxy S9 a S9+ uvidíme už v januári, sa dozvieme o niekoľko týždňov.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu