SBSAnimoji: animované emotikony pre iOS s 20-sekundovým záznamom

Nezávislý iOS vývojár vytvoril aplikáciu, ktorá do vášho iPhonu prinesie exkluzívnu funkciu z modelu X. Pomocou nej môžete vytvárať svoje vlastné Animoji a ponúkne tiež dlhší nahrávací čas.

Predstavenie iPhonu X bolo najvýraznejším momentom tohtoročnej Apple konferencie. Novinka prináša špičkový výkon, vylepšený duálny fotoaparát a úplne nový dizajn. Displej pokrýva celú prednú stenu, ktorá na hornej strane obsahuje výrez. V ňom sa skrýva niekoľko senzorov určených na skenovanie tváre Face ID. Funkcia pracuje s neurónovou sieťou a nahrádza chýbajúcu čítačku odtlačkov prstov.

Okrem bezpečnostnej funkcie prináša skenovanie tváre aj zábavu v podobe Animoji. Ide o animované emotikony vytvárané prednou TrueDepth kamerou a senzormi. Odzrkadlujú výrazy vašej oskenovanej tváre a hovoria vaším hlasom. Animoji môžete cez správy posielať každému, kto má zariadenie s iOS. Ich vytváranie Apple obmedzil len na iPhone X, kde povolil maximálny čas nahrávania 10 sekúnd.

Na to, ako Animoji rozšíriť aj do iných iOS zariadení prišiel nezávislý vývojár Simon B. Støvring. Vytvoril samostatnú aplikáciu použitím súkromného API rozhrania nazývanú SBSAnimoji. Obsahuje rôzne 3D charaktery, z ktorých si môžete vyberať. Dovolí vám tiež nahrávať až 20 sekúnd, čo je dvojnásobok dĺžky v iPhone X. Jej autor však sľúbil, že na čase nahrávania pracuje a rád by ho posunul ešte ďalej.

SBSAnimoji nájdete verejne dostupné na serveri Github. Na stiahnutie si budete musieť vytvoriť bezplatný vývojársky účet. Registrácia pozostáva z niekoľkých krokov.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu