Huawei AppStore a Video Service prídu do Európy

Digitálneho obchodu a video služby by sme sa v Európe mali dočkať počas prvého štvrťroku 2018. Huawei chce prostredníctvom nich ponúkať bezplatný video obsah, aplikácie a hry, ktoré budú populárne medzi európskymi spotrebiteľmi.

Huawei AppStore čoskoro prekročí hranice Číny a rozšíri svoju podporu aj do Európy. Zatiaľ nepoznáme konkrétny dátum, no cieľom je prvý kvartál budúceho roku. Huawei si od tohto kroku sľubuje posilnenie svojho postavenia na európskom trhu. Digitálny obchod s ich ponukou bude vopred nainštalovaný na všetkých zariadeniach Huawei, ktoré prídu na trh v roku 2018.

Pôjde o podobnú platformu, akou je Galaxy Apps od Samsungu. Huawei tiež plánuje priniesť nový systém odporúčaných aplikácií, ktorý bude na základe popularity u európskych používateľov ponúkať tie najobľúbenejšie. Ponuku doplnia Huawei Themes, kde si budete môcť vyberať z rôznych grafických tém. Nebudú chýbať rôzne ikony či skiny so zaujímavým dizajnom.

Čínska spoločnosť okrem toho oznámila partnerstvo s pätnástimi kľúčovými vývojármi aplikácií a hier, ktoré by malo priniesť exkluzívny obsah a iné výhody. Na podrobnosti si však budeme musieť počkať.

AppStore doplní v Európe aj Huawei Video Service, kde si budeme môcť pozrieť rôzny globálny aj lokálny video obsah. Služba bude bezplatná. Výrobca svoje oznámenie uzavrel štatistikami, v ktorých tvrdí, že do jeho Developer Alliance vstúpilo už viac než 240-tisíc vývojárov, ktorým bolo minulý rok vyplatených vyše 400 miliónov dolárov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu