Google Pixel 2 vydáva divné zvuky, výrobca už situáciu rieši

Tohtoročné vlajkové lode Googlu sprevádzajú problémy. Prvým bolo vypaľovanie pixelov na displeji šesťpalcového modelu, no nepríjemnostiam sa nevyhla ani menšia verzia. Vydáva podivné zvuky podobné syčaniu a klikaniu. Výrobca o probléme vie.

Telefóny Google Pixel 2 / Pixel 2 XL sú v predaji len krátky čas, no už od svojho vydania ich sprevádzajú problémy. Nepríjemnosti odštartovala XL verzia, pri ktorej sa viacerí používatelia, vrátane zahraničných recenzentov, sťažovali na vypálené pixely. Ide o problém OLED displejov, ktorý je zriedkavý a zvyčajne sa objavuje až po rokoch používania. Pixel 2 XL mu však musel čeliť už po niekoľkých dňoch. Google tvrdí, že sa nejedná o rozšírený problém a podľa jeho vyšetrovania ide len o niekoľko vadných kusov.

Nedávno sa nepríjemnosti objavili aj pri menšej verzii, ktorá vydáva divné zvuky. Niektorí používatelia sa totiž sťažujú na zvláštne klikanie a šum, ktoré vychádzajú z ich telefónov. Šumenie či syčanie je počuť pri zapnutom displeji a zákazníci sa sťažovali, že ich počas telefonovania otravuje aj pískanie a klikanie.

Google o problémoch vie a rieši ich. Zatiaľ odporúča obnoviť továrenské nastavenia a vypnúť NFC, čo odstráni divné zvuky pri telefonovaní, ktoré pravdepodobne pochádzajú z NFC čipu. Šum by mala vyriešiť nová aktualizácia. Výrobca by ju mal uvoľniť v čo najkratšom možnom čase.

Zdroj: androidcentral.com, productforums.google.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 29.10.2017 - 13:41

Toto ma celkom mrzi, Pixel 2 XL som mal v hladaciku ako kandidata na dalsi telefon. Dufam ze to nejak vyriesia, alebo ze budu uznavat reklamacie.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease03.11.2017 - 04:46 Trvalý odkaz

HTC, zatiaľ dobrá investícia.

Celá diskusia 3 príspevky