Bose končí s výrobou populárneho Bluetooth reproduktora SoundLink Mini

Pre americkú spoločnosť je to koniec jednej éry, v ktorej priniesla svetovo najpopulárnejší bezdrôtový reproduktor. Novým smerovaním Bose je zvuk šírený všetkými smermi a vyššia odolnosť.

Prvá generácia Bluetooth reproduktora Bose SoundLink Mini vyšla ešte v roku 2013. Krátko po tom si dokázala získať mnohých fanúšikov, ktorí chválili kvalitu reprodukcie a kompaktné rozmery. O dva roky neskôr prišla druhá generácia. Priniesla síce takmer zhodný zvuk, ale viacero praktických vylepšení. SoundLink Mini II ste mohli konečne nabíjať pomocou microUSB konektora a novinkou bola aj dlhšia výdrž, či možnosť telefonovať vďaka vstavanému mikrofónu.

Išlo o veľmi vydarený produkt s výborným zvukom, ktorý vlastní aj náš kolega Richard a nedá naň dopustiť. Pre firmu Bose je SoundLink Mini koncom jednej éry a po štyroch rokoch od vydania prvej generácie oznámila ukončenie jeho výroby.

Videorecenzia

Novým smerovaním výrobcu je priestorový zvuk a vysoká odolnosť. S týmto cieľom prišli na trh Bose Lifestyle 650 či SoundLink Revolve, ktoré vďaka svojej konštrukcii dokážu rozozvučiť celý priestor v miestnosti. Okrem toho chce výrobca viac prihliadať aj na outdoorové využitie Bluetooth reproduktorov, čo umožňuje aj vstavaná batéria.

V budúcnosti by sme sa tak mali dočkať viac modelov so zvukom šíreným všetkými smermi, ktoré budú navyše odolnejšie. Mali by tak lepšie zvládať nečakané vonkajšie vplyvy - zmeny teplôt, pôsobenie vody, ale aj rôzne nárazy či pády.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

David 29.10.2017 - 10:10

no ja neviem, mal som tento reprak asi rok pokial sa mi zial nepokazil a v ramci reklamacie mi boli vratene peniaze, zvukovo bol super, ale aby bola alternativa reproduktor s cenou cez 400, v tomto mali pokracovat a napr. v soundlink mini 3, ja som ho pouzival ako elegantne riesenie k cp, tie atrapy co su v clanku spomenute su strasne

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease03.11.2017 - 04:37 Trvalý odkaz

Ak si mal na mysli cez 400€ Lifestyle 650, tak ten systém stojí 4550€ :)
No a za to sa dá kúpiť naozajstné HiFi. Nie ftipná ozvučovancia náhražka.
Bose nikdy neoplýval dobrým pomerom cena/výkon(zvuk).

Celá diskusia 2 príspevky