Android 8.0 Oreo príde na vybrané Samsungy začiatkom budúceho roka

Správu potvrdil Samsung Turkey na svojom oficiálnom portáli. Na podrobnosti je ale zatiaľ skúpy.

Samsung podľa posledných informácií pracuje na príchode Androidu 8.0 Oreo. Vybrané modely by sa ho mali dočkať začiatkom budúceho roka. Správa pochádza z oficiálneho portálu Samsung Turecko - Güncel Miyiz. Zatiaľ nie sú známe ďalšie detaily. Nevieme teda presný dátum, ani pre ktoré telefóny sa aktualizácia na Oreo pripravuje. Pravdepodobne ako prvé prídu na rad tohtoročné vlajkové lode Galaxy S8 / S8 Plus a Galaxy Note 8

Po nich by mohli nasledovať predchodcovia Galaxy S7 / S7 edge, prípadne ďalšie telefóny strednej triedy. Zatiaľ však nevieme, o ktoré modely pôjde. Aktualizácia bude dostupná formou OTA. Rovnako ako pri Androide Nougat, ktorý prišiel na Samsung telefóny začiatkom tohto roka.

Android Oreo prinesie niekoľko noviniek. Medzi hlavné patrí napríklad obraz v obraze (PIP), notifikačné bodky, rôzne veľkosti notifikácií, zlepšenie výkonu, nižšia záťaž batérie či dvakrát rýchlejší štart pri zapnutí smartfónu. Prehľad všetkých noviniek sme vám priniesli v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony.

Zdroj: guncelmiyiz.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu