(Lenovo) Motorola Moto X4 prichádza na Slovensko

Od začiatku novembra sa na Slovensku začne predávať vodeodolný android s 5,2'' Full HD displejom, elegantnou sklenenou konštrukciou a duálnym fotoaparátom s šikovnými funkciami.

Motorola Moto X4 mala svoju premiéru na septembrovej výstave IFA v Berlíne. Dostala sklenenú konštrukciu s kovovým rámom, ktorú na obidvoch stranách chráni odolné sklíčko Gorilla Glass. Svetlo dopadajúce na zadnú stenu vytvára zaujímavý 3D efekt. Ľahko sa však zašpiní odtlačkami prstov a častému lešteniu sa tak nevyhnete.

Telefón spĺňa certifikáciu IP68, takže zvládne aj 30-minútové ponorenie do vody s maximálnou hĺbkou 1,5 metra. Na prezentácii k uvedeniu Moto X4 na slovenský trh bol ponorený v sklenenej nádobe s vodou viac než hodinu a po osušení bez problémov fungoval.

Vďaka zaobleným stenám dobre padne do ruky, mierne sa však šmýka. Hladký sklenený povrch si priam pýta nejaké priesvitné puzdro. Bola by škoda skryť tak pekný telefón. Na prednej strane pod 5,2'' Full HD displejom je umiestnená čítačka odtlačkov, ktorá poslúži namiesto navigačných tlačidiel.

Okrem známych funkcií Moto obrazovka a ovládanie gestami pribudli v systéme dve novinky: Moto Key a Moto Hlas. Ovládanie hlasom ale funguje iba v niekoľkých hlavných jazych, so slovenčinou si nevystačíte.

Pomocou Moto Key sa prihlásite na webové lokality v počítači chránené heslom odtlačkom prsta na mobile. Po spárovaní počítača s telefónom stačí pri prihlasovaní na webovej stránke iba priložiť prst na čítačku pod displejom.

Pýchou Moto X4 sú aj fotoaparáty. Predný dostal 16-megapixelové rozlíšenie, prisvetľovaciu diódu a adaptívny režim, ktorý využijete pri slabom osvetlení. Zvládne aj selfie panorámu, takže sa do záberu zmestí viac osôb alebo objektov v pozadí. Zadný 12 Mpix dopĺňa sekundárny širokouhlý 8 Mpix snímač. Medzi snímačmi prepínate jednoducho a rýchlo pomocou ikony na displeji.

V aplikácii Fotoaparát nájdete množstvo zaujímavých režimov, nechýba rozostrené pozadie, zvýraznenie vybranej farby (zvyšná časť fotografie ostane čiernobiela), manuálny režim či rôzne filtre tváre. Tie zaujmú najmä deti a tínedžerov. Videá zvládne nahrávať až v 4K rozlíšením.

Nová funkcia Bezdrôtový audio systém dovolí pripojiť a ovládať cez telefón až štyri rôzne zariadenia. Napríklad Bluetooth reproduktory alebo slúchadlá. Operačný systém beží vo verzii 7.1.1 Nougat, začiatkom budúceho roka by mala prísť aktualizácia na 8.0 Oreo. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Na Slovensku sa bude Moto X4 v kombinácii 4 GB RAM a 64 GB úložiskom predávať od 1. novembra. Na výber budú dve farby - super black a sterling blue. Odporúčaná cena je stanovená na 389 eur.

Diskusia k článku:

Borland 26.10.2017 - 17:38

Najviac som bol sklamany prostredim fotoaparatu. To, ze maximalna uzavierka nedosahuje ani sekundu, je jedna vec. Ale prepinanie medzi sirokouhlym a standardnym fotoaparatom bolo dost zdlhave. Celkovo aplikacia posobi spomalene. Snad toto vyladia.

Celá diskusia 1 príspevok