HMD potvrdilo, že všetky aktuálne Nokie dostanú update na Android P

Spoločnosť tvrdí, že jej záleží na softvérovej podpore svojich zariadení. Preto modely všetky dnes dostupné Nokie dostanú Android O a ich majitelia sa môžu tešiť aj na pripravovaný Android P.

Minulý mesiac firma HMD Global potvrdila, že Android 8.0 Oreo príde na všetky smartfóny Nokia. Správa sa týka modelov Nokia 5, Nokia 6, Nokia 8 a dokonca aj zatiaľ najlacnejšej Nokie 3. Telefóny momentálne bežia na operačnom systéme Android 7.0 Nougat. Nová aktualizácia by mala prísť ešte do konca tohto roka. Už teraz však HMD potvrdzuje, že všetky súčasné Nokie budú aktualizované aj na pripravovaný Android P.

Okrem toho sa predpokladá, že budúce modely výrobcu vyrobené v čase príchodu Androidu P, už túto verziu budú mať alebo na ňu postupne príde update. Či sa to bude týkať aj pripravovanej Nokie 2 zatiaľ nie je isté. Je možné, že nebude dostatočne výkonná na to, aby nový operačný systém zvládla.

HMD Global už pri uvedení prvých Nokia telefónov sľúbilo, že sa bude starať o pravidelnú aktualizáciu softvéru, ktorá by mala trvať minimálne dva roky. Čo sa týka Androidu 8.0 Oreo, presný dátum zatiaľ nie je známy. O novinkách v tomto operačnom systéme si môžete prečítať v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony.

Zdroj: Nokia Revolution

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy02.10.2017 - 20:52 Trvalý odkaz

Nightmare to su 2 veľké aktualizácie :) to sľubuje každý (aj keď nie pre nižšie triedy) klobúčik pôjde dole až keď to dodrzia. Zatiaľ im sľuby (termíny) moc nejdu

Nightmare02.10.2017 - 23:05 Trvalý odkaz

no terminy vobec nie :D

Celá diskusia 3 príspevky