Špeciálny kryt na LG K7i ponúkne technológiu na odháňanie komárov

Novinka, ktorá by vás mala zbaviť otravného hmyzu je implementovaná v zadnom kryte telefónu. Funguje na princípe vysokých tónov nad 30 kHz, ktoré stimulujú krídla komárov.

Na odháňanie otravných komárov už istý čas existuje viacero pomôcok, ktoré by nás nepríjemného hmyzu mali zbaviť. Niektoré sú na báze sprejov alebo odparovačov, iné fungujú vďaka vysokým tónom. Spoločnosť LG myslí aj na tento problém a v Indii predstavila telefón LG K7i, ktorý prichádza so špeciálnym krytom na odháňanie komárov. Vychytávku sme už mohli vidieť v klimatizačných jednotkách od LG, no až doteraz sa ju nepodarilo implementovať do tela smartfónu.

Technológia funguje na princípe zvukového generátora, ktorý je súčasťou zadného krytu telefónu. Vydáva zvuky nad 30 kHz, ktoré dokážu stimulovať chlopne na krídlach komárov. Vďaka tomu by sa od vás otravný hmyz mal držať ďalej. Špeciálny kryt bude samozrejme súčasťou balenia. Čo sa týka ďalšej výbavy LG K7i, ide o priemerný telefón so štvorjadrovým 1,1 GHz procesorom, 2 GB RAM, úložiskom s kapacitou 16 GB, 2500 mAh batériou a 5’’ FWVGA displejom (480 x 840 b.).

Podľa LG nový kryt s reproduktorom na šírenie zvuku nad 30 kHz uspel aj v praktických testoch, kde dosiahol 72-percentnú mieru efektivity. Model K7i bude zatiaľ k dispozícii len pre Indiu. Či sa napokon dostane aj k nám, prípadne do iných krajín, zatiaľ nebolo potvrdené.

Zdroj: pocketnow.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu