V ovládacom centre iOS 11 Wi-Fi ani Bluetooth úplne nevypnete

Apple pred pár dňami vydal novú verziu svojho operačného systém s označením iOS 11. Prináša mnoho nových prvkov, pričom najvýraznejším z nich je nové ovládacie centrum. Prepínače Wi-Fi a Bluetooth v ňom ale fungujú trochu inak.

Nový iOS 11 prináša niekoľko zmien a množstvo vylepšení. Dočkali sme sa úplne nového App Store, vylepšenia kamery, fotoaparátu, inteligentnejšej Siri či podpory rozšírenej reality. Pribudla tiež nová aplikácia Súbory a iPady sa môžu tešiť z Docku, ktorý pripomína Mac.

Najvýraznejšou zmenou je nové ovládacie centrum. To si môžete upraviť podľa svojich predstáv a konečne ponúkne aj prepínač pre mobilné dáta. Mnohí používatelia však spozorovali, že prepínače Wi-Fi a Bluetooth nefungujú celkom tak, ako by si predstavovali.

Ak na ne totiž v ovládacom centre ťuknete, pretože ich chcete vypnúť, síce sa ikony tvária ako vypnuté, no v skutočnosti sa iba odpoja od Wi-Fi siete alebo Bluetooth zariadenia, ku ktorým bol váš iPhone či iPad pripojený. Nejedná sa však o žiadnu chybu, je to úmysel. Apple chce, aby Bluetooth a Wi-Fi zostávali stále aktívne pre služby AirDrop, AirPlay a rôzne ďalšie procesy na pozadí, ktoré bezdrôtové siete potrebujú k svojmu fungovaniu.

Výrobca argumentuje, že novinka prispieva aj k stabilnému využívaniu Apple Watch a Apple Pencil. Negatívom je však vyššia spotreba energie. Ak chcete Bluetooth a Wi-Fi skutočne vypnúť, musíte tak urobiť jedine v nastaveniach.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

david 23.09.2017 - 18:16

a prave preto som zase nahodil ios 10.3.3

Karol23.09.2017 - 19:55 Trvalý odkaz

Čiže cela tá spodná lišta je na nič,keďže musím chodiť do nastavení.

ML24.09.2017 - 09:09 Trvalý odkaz

Čo to zas ujovia a tety z Cupertina domrvili... ;-)
A ja že prečo keď si dám na noc letový profil a ráno ho vypnem, tak sa mi furt zapne Bluetooth.

Dejvo24.09.2017 - 17:39 Trvalý odkaz

Vo výpinaní wifi nevidím nejaký veľký zmysel, takžo IMHO je to úplne jedno.

Celá diskusia 4 príspevky