Samsung Galaxy Note 8 - vitaj späť

Recenzia výkonného androidu s úzkym 6,3'' displejom, duálnym 12 Mpix fotoaparátom a dotykovým perom S Pen.

Minuloročný Galaxy Note 7 bol kvôli problémom s batériou stiahnutý z predaja a popri kalkuláciách straty sa šuškalo aj o možnom zániku populárneho radu tabletofónov s dotykovým perom. Fámy sa našťastie nepotvrdili. Práve naopak. Tento rok nám Samsung opäť naservíroval špičkovo vybavený pracovný nástroj, ktorému verí. Svedčí o tom aj odvážna cenovka 999 eur.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy Note 8 (SM-N950F)Tabletofón s prémiovým dizajnom i výbavou, 6,3'' Infinity displejom s QHD+ rozlíšením, čipsetom Exynos 8895, 6 GB RAM, duálnym 12 Mpix fotoaparátom s OIS, dotykovým perom S Pen, vodeodolnou konštrukciou a 3300 mAh batériou.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Rad Galaxy Note si ma získal už modelom Note 2. Z neho som následne presedlal na Note 4, ktorý používam dodnes. Napriek svojmu veku stále ponúka dostatok výkonu a svižné reakcie. Viem, že medzi týmito dvoma modelmi ubehlo veľa času, no pár porovnaniam sa predsa len nevyhnem.

Galaxy Note 8 pokračuje v dizajnových šľapajách aktuálnych modelov Galaxy 8 a 8+. Všetky spája elegantná unibody konštrukcia z odolného skla a kovu, a displej so zaoblenými bokmi. V porovnaní s modelmi edge (S6 a S7) si všímam, že Samsung pomaly upúšťa od výrazného zaoblenia a ponecháva ho skôr ako dizajnovú lahôdku, pomocou ktorej sa odlišuje od konkurencie. Zaoblenie poslednej novinky je totiž ešte menšie než na modeloch S8 a S8+.

Samozrejme, bočné panely s rôznymi funkciami, ako napríklad zobrazenie počasia, či rýchly prístup k obľúbeným aplikáciám alebo kontaktom ostali, no presne takú istú ponuku si viem predstaviť aj na telefóne s klasickým displejom. Zahnutá obrazovka zaujme, ale ako dlhoročný a spokojný používateľ Galaxy Note 4 by som pri konečnom rozhodovaní nad dizajnérskymi návrhmi aj tak hlasoval za rovné prevedenie. Jedným z dôvodom je aj pohodlné písanie. Na Note 8 mi chýba najmä možnosť pohodlne si oprieť dlaň o bok konštrukcie počas písania. Kvôli miernemu zahnutiu mi z neho ruka stále skĺzavala.

Rozmery nám poriadne narástli, a aj Note 4 alebo Note 7 pri ňom vyzerajú skladne. Milimetrovo najbližšie má tak k tohtoročnej pluskovej verzii Galaxy S8. Všetko je ale o zvyku. Po týždni používania s ním manipulujem isto. Neprekáža mi ani hladký povrch konštrukcie. V ruke sedí dobre, príliš sa nešmýka a vďaka oblejším rohom viem dočiahnuť aj k protiľahlému okraju displeja. Kvalita zhotovenia je na najvyššej úrovni. Kovový lem v po boku dodáva telefónu pevnosť, a ani pri silnejšom ohýbaní sa konštrukcia nepodvolí.

Zadná hladká stena si rada uchmatne odtlačky a nečistoty, no na nami testovanej čiernej verzii ich nebolo veľmi vidieť a utieral som ju minimálne. Odolné sklo Gorilla Glass 5 na prednej a zadnej stene dobre odoláva škrabancom a po týždni používania vyzerá ako nové. Veľké plus dávam aj za odolnosť voči vode. Tej sa dokonca nebojí ani pero a poznámky si môžete skúsiť zapisovať aj pod vodnou hladinou.

V hornej stene by potešil infračervený port na ovládanie techniky v domácnosti. Ani na Note 4 ho nepoužívam príliš často, no občas zabudnem diaľkový ovládač na stole a telefón mám bližšie. Hore tak nájdeme iba šuplík so slotom pre nanoSIM kartu a druhý hybridný slot pre pamäťovú kartu alebo druhú nanoSIM. Možnosť používať ho v režime dual SIM určite poteší nejedného potenciálneho majiteľa. Z Note 8 tak vybavíte súkromné, ale aj pracovné veci a druhý telefón môžete pokojne nechať doma. Citlivé kontá a údaje si viete oddeliť a uchovať v Zabezpečenom priečinku (Knox).

Tlačidlo napájania si drží svoje tradičné miesto v pravej bočnej stene a vďaka rozumnému umiestneniu naň dočiahnete aj bez prehmatávania. V protiľahlej ľavej stene sa nachádza tlačidlo hlasitosti a tlačidlo hlasového asistenta Bixby. V súčasnosti si tento asistent rozumie iba s hlasovými povelmi v angličtine a kórejčine, a tak viac než jeho služby sa na fórach rozoberá, prečo Samsung nedovolí používať toto tlačidlo aj na iné účely, napríklad spustenie vami zvolenej aplikácie.

Ja som najviac bojoval s jeho nechceným stláčaním, keďže reaguje aj v zablokovanom stave. Po stlačení sa mi tak vždy zobrazila obrazovka Bixby Home, ktorú nájdete aj ako prvú obrazovku prostredia. Za ňou nasledujú klasické domáce obrazovky. Bixby Home zobrazí posledné notifikácie zo sociálnych sietí, správy, zaujímavé videá z YouTube, počasie, vašu aktivitu v aplikácii S Health a mnoho ďalšieho. Ak vám náhodou táto obrazovka nesadne, viete ju úplne vypnúť.

Počas testovania totiž dorazila aktualizácia, ktorá umožňuje stlačenie tlačidla Bixby deaktivovať. Naďalej však viete dlhším podržaním spustiť hlasové vyhľadávanie. Pomocou hlasových povelov dokáže Bixby otvárať aplikácie, poslať vami nadefinovaný text priamo cez Facebook Messenger a podobne. Po krátkej chvíli skúšania sme sa však rozlúčili, a podobne ako u Siri, naša komunikácia ochladla.

V spodnej stene sa nachádza USB konektor typu C, ktorý využijete okrem nabíjania aj na pripojenie externých zariadení cez USB OTG. V balení nájdete aj šikovný adaptér Smart Switch, pomocou ktorého si viete jednoducho preniesť údaje z vášho predošlého telefónu. Funguje to aj bezdrôtovo. V balení ešte nájdete redukciu z klasického microUSB konektora na USB konektor typu C, čo sa zíde, ak máte doma nejaké staršie nabíjačky.

Samsung našťastie odignoroval aktuálny hit vynechávania audio konektora. Nájdeme ho v spodnej stene. Nachádza sa tu aj mriežka hlasného reproduktora. Ak ste čakali stereo, budete sklamaní. Kvalitou neurazí. Porovnal som ho s reproduktorom v Note 4 a musím povedať, že je trochu ďalej. Zvukové podanie je vyrovnanejšie a počuť viac hĺbok, kdežto pri Note 4 prevládajú výšky a skladby pri vyšších hlasitostiach sú strašne ukričané.

Nie najšťastnejšie umiestnenie čítačky odtlačkov prstov na zadnej stene som pri modeloch Galaxy S8 a S8+ obhajoval tým, že pôvodne ju asi chcel Samsung osadiť do displeja, no technologicky to nestihol. Pre upresnenie, čítačka vzadu nie je nič nezvyčajné, no umiestnenie vedľa fotoaparátu, namiesto dostupnejšieho miesta pod ním, už spôsobuje nechápavé škrabanie po hlave. No a v prípade Galaxy Note 8 sa situácia opakuje.

Nie je to ideálne umiestnenie, ale zvykol som si. Ak sa naučíte zdvíhať telefón zo stola alebo vyberať z vrecka tak, že ho uchopíte približne v strede, ukazovák vám po chvíli cviku padne priamo na čítačku. Stále však treba rátať s tým, že hrozí nechcené zamazanie fotoaparátu. A pri pobyte telefónu vo vrecku ešte ostanem. Čítačka reaguje, aj ak je senzor priblíženia zakrytý, a tak sa pokojne môže stať, že počas prechádzky s rukami vo vreckách odblokujete telefón a niečo nechtiac postláčate.

Čítačka je rýchla, no subjektívne u mňa medzi androidmi stále vyhráva čítačka v modeloch Huawei P10 a Honor 9, ktorá nemá konkurenciu. Okrem odblokovania ju možno ešte využiť aj na vysunutie lišty so skratkami.

V oblasti bezpečnosti sa Samsung vo svojich posledných high-endoch zameriava skôr na skener dúhovky než čítačku odtlačkov. Nájdeme ho nad displejom. Podobne ako na predošlých modeloch, opäť platí, že ak pre skener vytvoríte ideálne podmienky, rozpoznanie dúhovky a odblokovanie telefónu je bleskové. To znamená držať telefón na úrovni krku a vyššie a pozerať sa naň mimo priameho slnka. Ja držím telefón zvyčajne nižšie, preto som si musel zvyknúť dvíhať ho.

Na priamom slnku som radšej využil čítačku odtlačkov prstov, alebo na obrazovke nakreslil bezpečnostný vzor. Výhodou je, že všetky tieto bezpečnostné prvky môžu byť aktívne súčasne. Nakreslenie vzoru som uprednostnil aj keď som mal telefón položený na stole. Inak by som sa musel očami naťahovať ponad displej. Skener dúhovky pracuje veľmi dobre aj v noci, a problém mu nerobia ani dioptrické okuliare.

Note 8 nadviazal na modely radu S8 a tiež ponúkne Infinity displej s pomerom strán 18,5:9, ktorý zaberá takmer celú prednú stenu. Povedzme si to na rovinu, ide o jeden z najlepších displejov súčasnosti. Na 6,3-palcovej uhlopriečke ponúkne jemné rozlíšenie 1440 x 2960 bodov. Super AMOLED sa postará o prirodzenú čiernu, mimoriadne živé farby a dobré pozorovacie uhly. Čerešničkou na torte je podpora HDR, ktorú som si pri prezeraní videí v YouTube nevedel vynachváliť. HDR videá s rozlíšením 1440p pri 60 fps vyzerali úchvatne a neviem kedy naposledy som strávil toľko času sledovaním videí. Ak máte možnosť si Note 8 vyskúšať v nejakej blízkej predajni, určite tam zájdite. Raz vidieť je lepšie než stokrát počuť, respektíve v tomto prípade čítať.

Displej je špecifický netradičným pomerom strán a zaoblenými bokmi. Ani jedného sa však nemusíte báť. Niektoré aplikácie sa pri prvom spustení nenatiahnu na celú plochu, no v spodnej časti pribudne oznam, že ťuknutím do tohto priestoru aplikácia vyplní aj zvyšný priestor. Do budúcna sa už budú otvárať správne. Zaoblených rohov som sa bál najmä kvôli nechceným stláčaniam dlaňou ak držím telefón pevne zovretý. Aj tu sa však displej popasoval dobre a na nechcené dotyky nereagoval.

Pri prvom spustení je rozlíšenie displeja nastavené na strednú hodnotu, a to FHD+ s 2220 x 1080 bodmi. Ja som si hneď zvolil plné, WQHD+ s 2960 x 1440 bodmi, no ak dbáte na lepšiu výdrž batérie, pokojne ponechajte FHD+. Zobrazenie je stále dostatočne jemné. Pri najnižšom HD+ je už vidieť nedostatky a rozmazania.

Displej je na tom výborne aj po softvérovej stránke. Nechýba zmenšenie prostredia trojitým ťuknutím na tlačidlo domov alebo potiahnutím z rohu displeja, zobrazenie dvoch aplikácií naraz, či funkcia prichytenia okna, ktorá umožní vystrihnúť si časť niektorej aplikácie a popri nej používať inú. Napríklad zo Spotify si prichytím iba časť ovládania hudby a na zvyšnej časti obrazovky môžem plnohodnotnejšie používať inú aplikáciu. Za užitočnú funkciu považujem aj Modrý filter redukujúci modré svetlo s možnosťou automatického aktivovania od súmraku do úsvitu.

Ďalším vydareným doplnkom je Always on Display, ktorý zobrazí na zhasnutej obrazovke hodiny, kalendár a notifikácie. Priamo z tohto miesta viete šikovne ovládať aj prehrávač hudby. Ja som namiesto klasického widgetu hodín alebo kalendára používal známe Nočné hodiny, ktoré sa najnovšie volajú Okrajové hodiny. Páči sa mi ich zobrazenie na zahnutej časti obrazovky, ktoré je menej nápadné než ostatné widgety a nepúta toľko pozornosti.

Výhodou klasických widgetov je, že vám zobrazia aj ikonu zmeškanej udalosti, no ja som si vystačil s upozornením notifikačnej diódy a v nastaveniach som si zapol funkciu rozsvietenia displeja po prejdení rukou ponad displej. Tak som vedel presne, o čom je notifikácia. Always on Display môže byť aktívny stále, alebo si môžete nastaviť rozvrh, odkedy dokedy má byť zapnutý. Pri zmene svetelných podmienok sa mení aj intenzita svietenia.

Súčasťou Always on displeja môže byť aj ikona tlačidla domov. Dlhším podržaním na ňom sa obrazovka rozsvieti. V nastaveniach nechýba možnosť prehodiť si tlačidlá späť a multitasking, a tiež nastaviť im farebné pozadie.

Dotykové pero S Pen robí triedu Galaxy Note naozaj výnimočnou a doposiaľ sa nenašiel žiaden konkurent, ktorý by ju v tomto tromfol. Zatlačením na koniec pera sa jeho horná časť vysunie z tela telefónu, za ktorú následne stylus vyťahujem. Zábavný scenár z minulosti, kedy bolo možné pero vložiť aj opačne sa neopakuje. V porovnaní s perom v Note 4 pôsobí tento S Pen hodnotnejším dojmom a hrot je ostrejší. Dokáže rozpoznať až 4096 úrovní tlaku čím evokuje dojem písania normálnym perom. V porovnaní s S Pen v Note 4 sa na obrazovke viac kĺže, ale zvykol som si na to veľmi rýchlo.

Dotykovým perom môžete nahradiť prst a pohybovať sa ním v prostredí, no je pripravená aj špeciálna ponuka funkcií:

- Vytvoriť poznámku – otvorí prázdnu stránku v známom zápisníku Samsung Notes, v ktorom si môžete zaznačiť všetko podstatné. V možnostiach nechýba zmena farby, či typu pera.

- Zobraziť všetky poznámky – rýchly prístup k vašim zápiskom v Samsung Notes

- Inteligentný výber – Na obrazovke si môžete vystrihnúť jej ľubovoľnú časť, napríklad status alebo odkaz na Facebooku a následne ho zdieľať, prípadne z neho extrahovať text. Ak výrezom označíte video, viete z neho spraviť GIF.

- Písanie na obrazovku – zhotoví screenshot obrazovky, do ktorého môžete pridať vlastné poznámky

- Živá správa – nová a celkom zábavná funkcia. Nahráva vami nakreslený obraz/text, z ktorého následne zhotoví GIF. Takúto peknú animáciu viete následne zdieľať.

- Preklad – pri čítaní článkov v cudzom jazyku určite natrafíte aj na slovo, ktoré nepoznáte. Vtedy stačí vybrať S Pen, zvoliť možnosť preklad, vybrať jazyky a zamieriť perom na dané slovo. Nevýhodou je, že prekladať je možné maximálne jedno slovo, čiže výsledok môže byť úplne mimo kontext celej vety.

- Bixby Vision – pomocník sa snaží identifikovať vami zvolený objekt na obrazovke a nájsť jemu podobný obsah. Napríklad, ak som v niektorej z našich recenzií nadišiel perom nad fotografiu telefónu, Bixby Vision mi ponúkol výsledky v službe Pinterest.

- Náhľad – minimalizuje aktuálne okno do rohu displeja, a umožní tak rýchle prepínanie medzi práve zobrazenou aplikáciou a tou minimalizovanou. Funkcia sa však správa trochu chaoticky a pri jej spustení sa občas spustil aj Inteligentný výber alebo Bixby Vision.

- Maľovanka – čaká na vás viacero čiernobielych obrázkov v službe PENUP, ktoré môžete vyfarbovať. Maličkosť, ale ja som sa na chvíľu zabavil.

- Lupa – zväčší obsah zobrazený na displeji.

V ponuke nechýba ani rýchle zapisovanie poznámok na zablokovanej obrazovke, ktorá sa tvári ako zhasnutá. Stačí len vybrať pero a hneď písať. Takúto poznámku si viete následne pripnúť aj na Always on Display. Ideálne na zapisovanie nákupného zoznamu. Okrem toho si S Pen zachovalo aj funkcie predchodcov. Užitočné sú najmä náhľady v galérii, kalendári, či posúvanie obsahu na obrazovke.

Galaxy Note 8 ponúkne pod kapotou rovnaký čipset ako tohtoročné modely S8 a S8+. Ide o výkonný Exynos 8895 z dielne Samsungu, ktorý je vyrábaný 10nm technológiou. Po skúsenostiach s Note 4 si dovolím tvrdiť, že takto výkonný hardvér sa nezadýcha ani po troch, štyroch rokoch. V benchmarku AnTuTu sme namerali nekompromisných 175 708 bodov. Napriek poriadnej dávke výkonu pod kapotou sa konštrukcia ani pri dlhšej záťaži neprehrieva, čo rozhodne chválim.

Nešetrilo sa ani pri operačnej pamäti. Operačný systém Android vo verzii 7.1.1 má pod palcom až 6 GB RAM. Využívané boli v priemere 4 GB, čo je naozaj dosť. Reakcie boli pohotové, bez zaváhania a počas celej doby používania bežal systém plynule. Taktiež sa môžete spoľahnúť na rýchly multitasking bez opätovného načítavania obsahu aplikácií.

Nad Androidom beží známe prostredie od Samsungu, ktoré sa najnovšie volá Samsung Experience, v tomto prípade vo verzii 8.5. Myslím si, že viacerí používatelia ho isto dobre poznajú preto nebudem zachádzať do detailov. Vyzdvihnem bohatú ponuku skratiek vo výsuvnej lište, možnosť zmeniť mriežku obrazovky a zobraziť tak viac obsahu, či šikovné zobrazenie ponuky aplikácií jednoduchým ťahom palca po domácej obrazovke nahor. V nastaveniach je toho už tradične dosť, o čom sa presvedčíte pri preskúmaní každej položky.

Fotoaparáty v high-endoch od Samsungu patria k úplnej špičke, preto ak chcel Note 8 zaujať ešte viac, očakávala sa nejaká špecialita. A tá dorazila. Na zadnej stene nájdeme dva fotoaparáty, jeden hlavný, s 12 Mpix rozlíšením a výbornou clonou f/1.7, a druhý teleobjektív. Ten tiež disponuje 12 Mpix rozlíšením, no má slabšiu clonu f/2.4, čo je pochopiteľné. Prekvapením je, že optickú stabilizáciu obrazu ponúknu oba.

Ako sa dalo čakať, kvalita výsledných fotografií je vynikajúca. Ja som väčšinu fotografií zhotovoval v maximálnom rozlíšení pri pomere strán 4:3, no ak ich plánujete prezerať najmä na displeji telefónu, lepšie na ňom budú vyzerať snímky s pomerom strán 16:9 (9,1 Mpix), či v pomere displeja 18,5:9 (7,9 Mpix). Počas dňa zhotovujú oba fotoaparáty krásne snímky s dostatkom detailov, vernými farbami a ostrosťou po celej ploche.

Pri Samsungu sa už tradične môžete spoľahnúť na vynikajúce HDR. Škoda len, že ho nenájdem aj ako skratku na hlavnej obrazovke. Výborná je aj kvalita nočných fotografií. Je tu dostatok detailov a veľmi málo šumu, ktorý väčšinou vôbec neprekáža, skôr vytvára akúsi atmosféru. Napriek vyššej clone je na tom v noci prekvapujúco dobre aj druhý fotoaparát. Rozdiel je vidieť, no kvalita je obstojná.

Veľkou kapitolou je spolupráca dvojice fotoaparátov. Podobne ako u posledných verzií iPhonov Plus, aj tu sa využitie sústreďuje na zhotovovanie fotografií s bokeh efektom. Túto funkciu Samsung pomenoval dynamické zaostrovanie a najviac jej sedí snímanie objektov vo vzdialenosti 1,2 m. Poradí si však aj s oveľa bližšími objektmi, napríklad peňaženkou na stole. Po nasnímaní sa viete v galérii pohrať s rozostrením pozadia a vytvoriť pre vás ideálnu fotografiu.

Treba povedať, že viacero výrobcov sa pasuje s problémom nedokonalého oddelenia objektu s pozadím, čoho výsledkom sú napríklad neostré vlasy a podobne. Samsung je na tom v tomto smere veľmi dobre. Menšie nepresnosti sú aj tu, no v porovnaní s konkurenciou hodnotím veľmi pozitívne. V tomto režime vie Note 8 zhotovovať aj snímky obomi fotoaparátmi naraz. Pre foto nadšencov je pripravený prepracovaný profesionálny režim, v ktorom je možné nastaviť si expozíciu, vyváženie bielej, zaostrovanie, clonu, ISO, či automatického zaostrovania.

Výborné výsledky možno očakávať aj od predného osemmegapixlového fotoaparátu, ktorý sa môže pochváliť rovnakou clonou ako hlavný fotoaparát a tiež automatickým zaostrovaním. Výsledky sú veľmi slušnej kvality, a to aj pri slabších svetelných podmienkach. Druhý pohľad kolegu Richarda na kvalitu fotoaparátov nájdete v článku Takto fotí Samsung Galaxy Note 8.

Mnoho technologických fanúšikov riešilo po predstavení najmä kapacitu batérie. Dať tak veľký a jemný displej na plecia batérie s kapacitou 3300 mAh nie je bohviečo, no ako som sa po pár dňoch presvedčil, hravo zvládne aj klasický náročný deň a nabíjačku si vypýtala až večer. Ak by ste predsa len potrebovali dodať trochu energie už počas dňa, určite oceníte podporu rýchleho nabíjania. Vybitý telefón mal po polhodine nabíjania 37%, po hodine 74%, po hodine a pol 98% a do plného nabitia potreboval ešte približne 5 minút. Na danú kapacitu batérie ide o slušné hodnoty. Ak náhodou nebudete mať poruke nabíjačku, stále môžete prepnúť telefón do šetriaceho režimu, kedy sa okrem iného zmení aj rozlíšenie displeja.

Výhody:

+ prémiová konštrukcia z kovu a odolného skla

+ špičkový displej s HDR

+ výkon

+ dotykové pero S Pen a s ním spojená paleta funkcií

+ reakcie systému

+ výborné fotoaparáty

+ možnosť používať v režime dual SIM

Nevýhody:

- rozmery nemusia vyhovovať každému

- cena

Orientačná cena: 999 eur

Záver

Ak máte pred sebou špičkový smartfón, len ťažko sa hľadajú nevýhody. Pred kúpou by preto hlavnou otázkou bolo, či mi vyhovujú rozmery a nakoľko budem používať dotykové pero S Pen. Ak ho vytiahnete naozaj sporadicky, možno pre vás bude rozumnejším riešením klasická Galaxy S8, prípadne S8+, ktorá už ale rozmermi atakuje Note 8. Ak sa predsa len rozhodnete pre špičkový pracovný nástroj, čaká na vás krásny dizajn, ešte krajší displej, ktorý som si zamiloval, výkonný hardvér, svižné reakcie a fotoaparáty, ktorým len veľmi ťažko nájdete konkurentov. Čerešničkou na torte je návykové pero S Pen, na ktoré ja nedám dopustiť.

Videorecenzia

Skúšobné fotografie z mobilu:

Všetky skúšobné snímky a videá nájdete v článku Takto fotí Samsung Galaxy Note 8.

Diskusia k článku:

Borland 23.09.2017 - 09:09

Aj ja som mal kedysi Note 2 a teraz som si zohnal ešte hodne zachovalý Note 4 :))) 1000% spokojnosť, je to fantastický mobil !!!

Borland23.09.2017 - 09:09 Trvalý odkaz

Super recenzia. Nemám rád Samsungy, ale tento si kúpim. Kurník len tá cena.

Nightmare23.09.2017 - 10:43 Trvalý odkaz

To uz si kup iPhone X :D

martian23.09.2017 - 12:41 Trvalý odkaz

Nazivo som bol prekvapeny, aky je uzky a dlhy. :)
Mierne ma zaskocila lesklost displeja, ked som obcas musel hladat polohu, aby sa mi tam neodrazali bodove svetla na strope predajne.
Skoda, ze k nemu nebol S pen. Ale obcas som registroval trocha zavahanie systemu ... asi sa na nom vydovadzalo v predajni dost ludi. "Vlavo" od hlavnej obrazovky bola aplikacia na styl flipchart. Ta sa, pri potiahnuti vlavo, zrazu materializovala asi v 1/3 obrazovky. Chyba, ci vlastnost?
Btw, na Note 3 mam port ROM z Note 7 a Edge panel funguje skvele aj na rovnom displeji, dokonca aj s flipovym puzdrom. ;)

Borland23.09.2017 - 22:39 Trvalý odkaz

iPhone X nie je dual SIM. Aj to je skoda :)

Celá diskusia 14 príspevkov