Flir One Pro: externá termokamera pre Android a iOS

Kamera je ideálnym riešením pre tých, ktorí potrebujú kompaktné zariadenie s termovíziou. V tepelnom režime pracuje s rozlíšením 160 x 120 pixelov a podporuje operačný systém Android aj iOS.

Flir vyrába profesionálne kamery s infračerveným záznamom. Sú rozšírené po celom svete a aj keď vám možno názov spoločnosti nič nehovorí, jej plody práce ste už pravdepodobne videli. V posledných rokoch sa chce tento výrobca viac zamerať na smartfóny, jeho termokameru nájdete aj v odolnom telefóne CAT S60.

Najnovší produkt Flir One Pro je kompaktná kamera s termovíziou, ktorú cez USB-C alebo lightning konektor pripojíte k smartfónu s operačným systémom Android a iOS. Zariadenie má štandardný snímač CMOS s rozlíšením 1440 x 1080, v tepelnom režime pracuje v rozlíšení 160 x 120 pixelov.

Základné parametre:

Termálne rozlíšenie: 160 x 120, CMOS rozlíšenie: 1440 x 1080, rozmery: 68 mm x 34 mm x 14 mm, hmotnosť: 36,5 g, operačná teplota: 0 - 35 °C, rozsah teplôt: -20 až +400 °C, odolnosť voči pádom z výšky 1,8 m, termálna senzitivita: 150 mK, uzávierka: automatická / manuálna, výdrž batérie: približne 1 hodina, doba nabíjania batérie: 40 minút, režimy snímania: video, fotografie, časozberné snímanie a 9 farebných paliet, formát súborov: jpeg pre statické fotografie a MPEG-4 pre video, USB - C, Lightning.

Prídavnú kameru využijete napríklad v domácnosti, kde ľahko identifikujete zdroje tepelných strát, problémy s elektroinštaláciou, únik vzduchu, vody a podobne. Kamera podľa výrobcu ponúka detailný obraz a využitie nájde aj v rôznych pracovných profesiách.

Zariadenie dokáže merať teploty v rozsahu od -20 až do 400 stupňov Celzia. Je odolná voči pádom z výšky 1,8-metra a doprevádza ho aplikácia Flir One. V nej si môžete pozrieť rôzne tipy pre snímanie videa, nastaviť záznam pre najlepšiu kvalitu, zvoliť režimy snímania a aplikácia je tiež kompatibilná s chytrými hodinkami.

Cena Flir One Pro je stanovená na 491,99 €. K dispozícii je tiež klasický model Flir One 3. generácie, ktorý sa predáva za cenu 245,99 €. Pretože ponúka podstatne nižšie parametre, neodporúča sa na profesionálne využívanie.

Zdroj: flir.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu