Google vymaže zálohu vášho androidu po dvoch mesiacoch nečinnosti

Ak na dva mesiace prestanete používať svoj telefón s Androidom, Google bez upozornenia odstráni jeho zálohu. Zo serverov spoločnosti nadobro zmiznú všetky uložené heslá, nastavenia a dáta aplikácií.

Telefóny s Androidom umožňujú používateľom vytvárať zálohu svojich dát. Do nej sú uložené rôzne nastavenia, heslá do Wi-Fi sietí či údaje aplikácií. Najnovšie informácie hovoria, že tieto dáta americký gigant maže v prípade, že bude váš telefón dva mesiace nečinný. S informáciou prišiel jeden z používateľov siete Reddit, ktorý tvrdí, že si ju overil na vlastnej koži, keď istý čas používal namiesto svojho androidu starší iPhone.

Všetko je však podľa pravidiel. Zmluvné podmienky spoločnosti Google hovoria, že po štrnástich dňoch nečinnosti telefónu začne vašim existujúcim zálohám plynúť expiračná doba. Po jej uplynutí budú údaje z vášho androidu nadobro zmazané. Používateľ, ktorý prišiel s touto informáciou však vidí problém v tom, že ho Google pred zmazaním jeho zálohy neinformoval .

Ide o automatický proces, ktorý vás nijakým spôsobom na zmazanie vašich dát neupozorní. Kým tieto podmienky Google nezmení, je nutné, aby ste si expiračnú dobu zálohy strážili sami. A pritom by stačilo obyčajné upozornenie e-mailom.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 17.09.2017 - 22:51

To je celkom blbe riesenie. Apple, ale aj Windows, umoznuju lokalnu zalohu. Android nie. Google sa koncentruje na webove aplikacie a tych desktopovych ma minimum. Picasu nahradili Google Photos, hudba ma iba 3rd party aplikacie, a teraz zrusia aj zalohu po 2 mesiacoch. Smola pre vsetkych, ktori sa pokusia si obnovit telefon, po dlhsej vymene systemov.

ondrakomous18.09.2017 - 00:01 Trvalý odkaz

otazka je jina. co vlastne google nemaze? resp. co maze? vzdyt kazdy android ma v sobe xx ruznych predinstalovanych apk, ktery automaticky vse ukladaji, kontakty, fotky, maily, hudbu, dokumenty, poznamky, takze se konkretne bavime o cem?! troufam si rict,ze prumerne inteligentni clovek pochopi na jakem principu funguje dnes android, pokud budu napr chtit zalohu kalendare musim pouzit kalendar od googlu, budu-li chtit zalohu fotek musim znovu pouzit aplikaci od googlu.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.09.2017 - 10:22 Trvalý odkaz

Ondra neblbni, to len Big Brother sa ti snaží nahovoriť, že to nejde inak.
Na zálohu, alebo synchronizáciu fotiek, kalendára... vôbec netreba apps od Google.
Námatkovo vyberám:
Resilio Sync
MyPhoneExplorer

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy18.09.2017 - 11:38 Trvalý odkaz

fotky, kalendar, gmail, kontakty... sa urcite mazat nebudu, to su predsa aplikacie ktore tu boli skor ako android, funguju a aj vzdy fungovali na PC bez androidu. podla mna sa budu mazat len zaloha nastavenia telefonu kvoli obnove. cize ked kupis novy telefon, prihlasis sa do gmailu tak ti na obnovu nebude ponukat 3 roky stary telefon ale iba "posledny" :D ak teda nebol posledny telefon nebol naposledy synchronizovany davnejsie ako pred 10 tyzdnami.
o data v cloudovych sluzbach nerideme ;)

Celá diskusia 9 príspevkov