Už vieme, ako bude fungovať holografický displej v smartfóne Hydrogen One

Známy výrobca kamier nedávno oznámil prípravu modulárneho smartfónu, ktorý bude mať holografický displej. Dnes sa dozvedáme o tom, ako by táto revolučná obrazovka mohla fungovať.

Firma RED pripravuje svoj prvý smartfón Hydrogen One už niekoľko mesiacov.Už vieme, že zariadenie ponúkne holografický displej s uhlopriečkou 5,7''. Bude využívať pokročilú nano technológiu, ktorá umožní prepínanie medzi klasickým 2D režimom a holografickým multi-view 3D obrazom. Zo smartfónu sme však zatiaľ videli len render zadnej strany. Spoločnosť RED nedávno oznámila partnerstvo s firmou Leia Inc. a vysvetlila, ako by mal ich holografický displej fungovať.

Novinka bude na technickej úrovni používať bežný LCD panel, ktorý je doplnený o špeciálnu vodiacu dosku umiestnenú pod ním. Tá využíva difrakciu na premietanie rôznych obrazov v rozličných uhloch pozorovania, čo vedie k ilúzii 3D obrazu. Výrobca tvrdí, že toto zobrazenie nemá vplyv na výslednú kvalitu obrazu ani na životnosť batérie.

RED tieto tvrdenia podopiera starým konceptom firmy Leia Inc., ktorý ukazuje, ako by táto technika mohla vyzerať v praxi. Viac informácii o Hydrogen One zatiaľ naďalej zostáva pod rúškom tajomstva.

Na zariadenie sú spustené predobjednávky, ktoré lákajú na akciovú cenu. Vybrať si môžete buď z hliníkovej, alebo z titánovej verzie telefónu. Dátum vydania zatiaľ nebol zverejnený. Výrobca však predpokladá, že prví zákazníci by sa k novinke mohli dostať už začiatkom budúceho roka.

Zdroj:

phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu