HTC údajne rokuje s Google o predaji mobilnej divízie

Hospodárske výsledky HTC za posledné roky nie sú veľmi priaznivé a situáciu výrazne nezlepšili ani posledné vlajkové lode HTC 10 či U11. Zdá sa, že riešením by mohol byť predaj stratovej divízie.

Ani tohtoročný druhý kvartál nepriniesol HTC zisk. Síce mal taiwanský výrobca o polovicu nižšiu stratu než pred rokom, ale už deviaty štvrťrok po sebe bol v červených číslach. Lepším výsledkom nepomohli ani predaje aktuálnej vlajkovej lode HTC U11.

V hre by mohlo byť viacero scenárov. Vedenie spoločnosti vraj zvažuje predaj svojej úspešnej VR divízie (HTC Vive) a podľa najnovších informácií by riešením problémov mohol byť aj Google. Čínske noviny Commercial Times prišli s informáciou, že HTC a Google sa údajne nachádzajú vo finálnej fáze rokovaní, ktoré sa týkajú mobilnej divízie. Ich výsledkom by malo byť, že sa Google buď stane strategickým partnerom HTC, alebo kúpi celú mobilnú divíziu. Americký gigant už podobný scenár absolvoval v minulosti so značkou Motorola. Neskôr ju predal Lenovu.

Záujem Google nie je prekvapením, pretože s HTC spolupracoval na výrobe niekoľkých Nexusov a prvých Pixelov. V prípade rokovaní však ide zatiaľ len o nepotvrdené informácie, pretože Commercial Times neposkytli k svojim tvrdeniam žiaden zdroj. Ak sa Google s HTC reálne nachádzajú vo finálnej fáze rokovaní, oficiálneho stanoviska spoločností by sme sa mohli dočkať už v najbližšej dobe.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 08.09.2017 - 17:58

Komu to potom za 3 roky predajú? :)

adamkofirda@gm…08.09.2017 - 19:08 Trvalý odkaz

Snáď HTC neskončí potom pod niejakou blbou značkou ako Motorola skončila pod Lenovom..

Tomas08.09.2017 - 21:23 Trvalý odkaz

Ved HTC uz je blba znacka, nie? :D

sysell11.09.2017 - 13:22 Trvalý odkaz

vsak su uplne tragicky, zasostaly dizajn, sialene ceny, metrove ramceky nechapem ten menezment

viperman11.09.2017 - 14:11 Trvalý odkaz

by ma zaujimalo co je to ten zaostaly dizajn? to je subjektivne, kazdemu sa paci nieco ine:) a ramceky maju fajn tiez. pre mna je zase skareda S8 a bezramcekove mobily celkovo.

Celá diskusia 5 príspevkov