Petzl Reactik +: inteligentná čelovka s ovládaním cez mobil

Čelovka firmy Petzl vám posvieti vždy, keď to potrebujete. Je dobíjateľná a všetky jej inteligentné funkcie ovládate pohodlne vašim smartfónom.

Petzl Reactik+ osloví najmä outdoorových nadšencov. Využitie nájde nielen na výletoch, večerných behoch a prechádzkach, ale poslúži všade tam, kde si potrebujete prisvietiť a mať pritom prázdne ruky. Vďaka mobilnej aplikácii MyPetzl Light ju môžete ovládať prakticky kedykoľvek len s použitím vášho smartfónu. Čelovku spárujete pomocou Bluetooth a otvorením aplikácie v mobile získate prístup k viacerým funkciám.

K dispozícii je niekoľko profilov, ktoré prispôsobujú svietivosť práve vykonávanej aktivite. Svetlo Petzl Reactik+ sa tak dokáže správať rozdielne napríklad pri kempovaní, horolezectve, trekkingu a ďalších outdoorových aktivitách.

Základné parametre:

Počet LED diód: 3 (2 biele, 1 červená), režimy svietenia: programovateľné, doba svietenia: 2 - 15 hodín, svetelný výkon: 30 - 300 lumenov, batéria: 1800 mAh, doba nabíjania: 4,5 h, odolnosť voči vode (IP X4), Bluetooth, kompatibilné s operačným systémom Android (minimálne 4.3) a iOS (minimálne 7.1), hmotnosť: 115 g, dosvit: 35 - 110 m.

Obsah balenia:

Čelovka Petzl Reactik +, microUSB kábel

Čelovka má 3 LED diódy, ktoré dokážu svietiť minimálne 2 a maximálne 15 hodín, v závislosti od ich výkonu a zvoleného profilu. V prípade, že si nevyberiete žiaden profil, novinka môže nastavovať jas automaticky podľa vonkajšieho osvetlenia. V aplikácii si okrem profilov môžete pozrieť výdrž batérie, nastaviť režim červeného svetla či vypnúť automatickú úpravu jasu svietidla.

Dobíjanie funguje pomocou microUSB portu a akumulátor môžete vymeniť aj za klasické batérie. Aplikácia MyPetzl Ligh vyžaduje minimálne operačný systém Android 4.3 alebo iOS 7.1. Čelovka je vďaka certifikácii IP X4 odolná voči striekajúcej vode. Jej cena u nás začína na zhruba 70 eurách.

Zdroj: Petzl.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu