Samsung Gear Sport

Inteligentné hodinky vhodné do náročných podmienok s 1,2'' Super AMOLED displejom, OS Tizen, GPS, snímačom tepu srdca, 4 GB pamäťou a 300 mAh batériou. Kompatibilné sú s Androidom aj iOS.

Základné parametre:

OS: Tizen

procesor: dvojjadrový 1 GHz

rozmery: 43 x 45 x 11,6 mm

hmotnosť: 50 gramov (telo)

displej: 1,2'' (30 mm), Super AMOLED, 360 x 360 b., (kruh s priemerom 360 px a zobrazením 101 736 px), 302 ppi, farebný always-on režim, Gorilla Glass 3

pamäť: 4 GB + 768 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, Wi-Fi, NFC,

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM, MIL-STD-810G), akcelerometer, gyroskop, barometer, snímač tepovej frekvencie, senzor okolitého osvetlenia

batéria: 300 mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, fotoaparát, SIM kartu

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 349 eur / október 2017

Zaujímavé odkazy:

Samsung Gear S3 Frontier - tri pohľady na jedny hodinky (21. 2. 2017)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Výstava IFA 2017 priniesla nový model inteligentných hodiniek radu Gear. Sú určené najmä pre ľudí s aktívnym životným štýlom a nezľaknú sa ani náročných podmienok. Sú odolné voči striekajúcej vode (5ATM) a spĺňajú kritériá vojenského certifikátu MIL-STD-810G, takže by im nemal uškodiť ani pád na tvrdý povrch či otrasy. Umývanie rúk s hodinkami nebude problém, podľa výrobcu sú vhodné aj na plávanie. Gear Sport obsahujú najnovšiu aplikáciu pre plavecký tréning Speedo On od firmy Speedo, takže vám umožňujú jednoducho sledovať hlavné merané hodnoty, ako je počet preplávaných bazénov, čas na jednu dĺžku bazéna, typ temp a mnohé ďalšie.

Gear Sport sú štýlové a zároveň inteligentné hodinky s kruhovým ciferníkom vybavené 1,2-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 360 x 360 bodov a ochranným sklíčkom Gorilla Glass. Zdokonalené používateľské rozhranie umožňuje jednoduchšie sledovať potrebné informácie aj v priebehu pohybu. Podobne ako v predchádzajúcich modeloch hodiniek Gear, aj v novinke beží vlastný operačný systém Tizen.

Doinštalované aplikácie i vašu obľúbenú hudbu, ktorú budete počúvať napríklad cez Bluetooth slúchadlá, uložíte do 4 GB vnútorného úložiska. Kľúčové parametre doplní 768 MB operačná pamäť RAM a dvojjadrový procesor s taktom 1 GHz. Hodinky používajú 20 mm remienok. Funkcia pre automatické rozpoznanie fyzickej aktivity načúva pohybom vášho tela a dokáže rozpoznať nasledujúce typy fyzickej činnosti: chôdza, beh, jazda na bicykli a dynamické aktivity zahŕňajúce rôzne činnosti od tanca až po basketbal.

Medzi základné funkcie hodiniek Gear patrí ovládanie zariadení Samsung podporujúcich IoT prostredníctvom aplikácie Samsung Connect (len NFC) a fungujú aj ako diaľkové ovládanie, či už ide o prezentáciu v PowerPointe alebo okuliare Samsung Gear VR. Gear Sport podporujú aj plnofarebný always-on režim, takže aktuálny čas a zmeškané notifikácie uvidíte aj bez nutnosti rozsvietiť obrazovku gestom zápästím.

So smartfónom, v ktorom pracuje operačný systém Android alebo iOS spárujete cez Bluetooth. Záznam informácií zo športových aktivít zabezpečí GPS a pri športe oceníte aj optický senzor tepovej frekvencie na zadnej strane. Hodinky dostali aj Wi-Fi a NFC. batériu s 300 mAh kapacitou nabijete bezdrôtovo cez špeciálnu kolísku. Model Gear S3 disponuje silnejšou 380 mAh batériou.

Samsung Gear Sport budú od októbra k dispozícii v modrej a čiernej farbe za odporúčanú cenu 349 eur.

Diskusia k článku:

Karol 06.01.2019 - 00:46

Že vraj sa nedá volať s týmito hodinkami. Je to pravda?

Celá diskusia 1 príspevok