Lenovo K8 Note: duálny fotoaparát a 4000 mAh batéria

Nový 5,5-palcový dual SIM android od Lenova má veľmi slušnú výbavu a atraktívnu cenovku. Určený je zatiaľ iba pre indický trh.

Lenovo K8 Note by sa dal považovať za nástupcu minuloročného modelu K6 Note. Predáva sa i na Slovensku a nájdete ho aj v ponukách našich operátorov. Či sa k nám dostane K8 Note, alebo príde s iným názvom, zatiaľ netušíme. Pokiaľ by mu ostala dostupná cenovka a dobrá výbava, určite by vzbudil záujem zákazníkov.

Novinka nasleduje dnešný trend a ponúka duálny fotoaparát, ktorý sa čoraz častejšie objavuje už aj v modeloch strednej triedy. V K8 Note ho tvorí hlavný 13-megapixelový snímač a sekundárny s 5 Mpix rozlíšením, určený na zachytenie hĺbky ostrosti, tzv. bokeh efekt. LED blesk nájdeme nielen pri zadnom fotoaparáte, ale aj pri prednej 13 Mpix kamere.

IPS displej s 5,5'' uhlopriečkou a 2.5D efektom dostal Full HD rozlíšenie 1080 x 1920 bodov. Kovová konštrukcia so zaoblenými bokmi a špeciálnou nano úpravou je odolná voči ošplechnutiu vodou. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 10-jadrový procesor Helio X23, OS Android 7.1.1 Nougat, 4000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním, čítačka odtlačkov umiestnená vzadu, microUSB konektor a nechýba podpora LTE, 3,5 mm jack ani FM rádio.

K dipozícii bude v dvoch verziách s rôznou kapacitou pamätí. Lacnejší model dostal 3 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB úložisko, drahší variant ponúkne 4 GB RAM a 64 GB vnútorný priestor. Na jeho rozšírenie sa bude dať použiť microSD karta do veľkosti 128 GB, pre ktorú je v bočnej stene samostatný slot. Ide tak o plnohodnotný dual SIM.

Lenovo K8 Note sa začne predávať 18. augusta exkluzívne cez indický Amazon. Cena slabšieho modelu s 3 GB RAM je stanovená na 12999 indických rupií, čo je približne 172 eur, vybavenejšia verzia má cenovku 13999 INR (185 eur). Na výber bude čierna a zlatá farba.

Zdroj: lenovo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu