Spotify prichádza na Xbox One. Môžete ho ovládať telefónom

Najväčšia hudobná streamovacia služba prichádza aj na konzolu Xbox One. Pri hraní hier si tak budete môcť užiť vašu obľúbenú hudbu, ktorú si nastavíte aj mobilom.

Integrácia Spotify do konzoly Xbox One znamená, že si na nej milióny hráčov budú môcť užiť popri hraní svojich hier aj zoznam svojich obľúbených skladieb. Služba tam ponúkne všetky svoje hlavné funkcie, pomocou ktorých si môžete vytvárať a upravovať vlastné playlisty, prehľadávať hudobnú databázu či púšťať hudbu na pozadí. Samotné prehrávanie je možné ovládať aj vaším smartfónom. Stačí, ak si stiahnete aplikáciu Spotify, pustíte konkrétnu skladbu a ťuknete na dostupné zariadenia, kde vyberiete konzolu Xbox One X.

Na prehrávanie je samozrejme nutná aj aplikácia Spotify vo vašej konzole, ktorú nájdete v obchode Microsoft Store. Ovládanie služby mobilom vám tak uľahčí celkové používanie, počas ktorého nebudete musieť pauzovať či prerušovať práve hranú hru. Všetko potrebné si totiž nastavíte na obrazovke svojho smartfónu, kde spolupráca s konzolou funguje pomocou vašej domácej Wi-Fi siete.

Okrem bezplatnej verzie je dostupný platený variant s prémiovými funkciami, za ktoré zaplatíte buď 8,99 eur mesačne, alebo využijete ročné členstvo za 71,88 eur. Súčasťou benefitov je hudba vo vyššej kvalite, nerušené prehrávanie bez reklám, či sťahovanie a počúvanie hudby v offline režime.

Ovládanie mobilom je dostupné na operačných systémoch Android a iOS. Microsoft tak s podporou najväčšej online hudobnej streamovacej služby doháňa Sony, ktoré Spotify na svojej konzole PlayStation 4 ponúka už od roku 2015.

Zdroj: Spotify

Diskusia k článku:

Začať diskusiu