Takto fotí BlackBerry KEYone: ostrihomská bazilika

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu BlackBerry KEYone s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3), Sony IMX378, duálny LED blesk, video 4K (30 fps) / Full HD (60 fps), AF (PDAF), f/2.0, HDR, 1/8000 - 1/2 s

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3), Full HD video (30 fps), f/2.2, 84° šírka záberu

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: BlackBerry KEYone.

Krátky komentár:

Fotoaparát môžem rýchlo spustiť dvojitým stlačením vypínača. Alebo priložím prst na medzerník a čítačka mobil odomkne a fotoaparát spustím inak (podržaním Convenience key v bočnej stene, vybraného tlačidla na klávesnici či ikonou na domácej obrazovke). Možností máte teda neúrekom. Kvalita zadného aj predného fotoaparátu je slušná, veľmi sa mi páči aj prostredie. Oproti starším BlackBerry prístrojom je to veľký pokrok. Panoráma spája len zopár záberov, v tomto KEYone zaostáva za top konkurenciou. Objektív fotoaparátu mierne vystupuje zo zadnej steny. Aspoň sa ľahšie čistí. Optická stabilizácia chýba najmä pri zázname videa. Digitálnu môžete zapnúť len pri Full HD 30 fps.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

ondrakomous 12.08.2017 - 10:24

nádherný fotky, tak nějak si představuji "mobilní ideálku", má to jeden háček, že fotky jsou brutálně doostřovaný, když ši to člověk stáhne do počítače, tak to jde vidět.

Celá diskusia 2 príspevky