Lenovo končí s nadstavbou Vibe UI, používať bude takmer čistý Android

Čínska spoločnosť mení stratégiu, ktorá by mala zákazníkom ponúknuť viaceré výhody. Jednou z nich je zrušenie domácej nadstavby, ktoré prinesie rýchlejšie aktualizácie a svižnejší systém.

Nové smerovanie Lenova berie do úvahy spätnú väzbu zákazníkov. Vedenie sa za posledných jedenásť mesiacov pozrelo na negatíva softvérovej úpravy telefónov a prišlo k záveru, že zruší svoju nadstavbu Vibe UI. Firma totiž už dlhší čas eviduje, že si jej zákazníci vyžadujú skôr čistý Android. Ten nájdeme v rade Moto, kde ho dopĺňajú šikovné a návykové Moto funkcie. Nedávno sa Lenovo vrátilo k značke Motorola, ktorou označuje smartfóny série Moto.

Prvým telefónom bez Vibe UI má byť Lenovo K8 Note. Príde s Androidom 7.1.1 bez nadstavby, čo znamená, že doň Lenovo nemá v pláne vkladať žiadne ďalšie softvérové úpravy. Zachovaná zostane iba kompatibilita Dolby Atmos a TheaterMax. Okrem podpory týchto dvoch funkcií by sa telefóny Lenovo nemali líšiť od toho, čo môžeme vidieť na zariadeniach dcérskej Motoroly. Zatiaľ však nie je známe, či sa Moto funkcií dočkáme aj v nových Lenovách. Na aktuálne zmeny najhoršie reagovala Čína, kde sú nadstavby veľmi obľúbené.

Opakom sú používatelia v Indii, ktorí preferujú čistý Android. Lenovo má vo svojom portfóliu širokú škálu dobre vybavených telefónov, ktoré zaujmú prijateľnou cenovkou. Preto bude zaujímavé sledovať, čo firma dokáže s čistým Androidom, ktorý bude zo softvérového hľadiska menej náročný.

Uprednostňujete radšej čistý Android alebo rôzne nadstavby od výrobcov?

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu