Huawei výrazne vzrástli tržby i predaje smartfónov

Čínskej firme sa z roka na rok viac darí. Svedčia o tom finančné výsledky za prvých šesť mesiacov tohto roka. Príjmy medziročne vzrástli o viac než tretinu a predaje smartfónov si polepšili o vyše dvadsať percent.

Huawei, pod ktorý patrí aj značka Honor, pokračuje v raste. Z kedysi béčkového výrobcu telefónov je už niekoľko rokov svetová trojka. Posledné údaje o dodávkach smartfónov na trh v druhom kvartáli 2017 ukazujú, že rozdiel medzi druhým a tretím miestom, ktoré dlhodobo patrí Applu, už nie je taký markantný. Kým Apple stagnuje, Huawei rastie.

Za prvých šesť mesiacov tohto roka vzrástli tržby spoločnosti medziročne o 36,2 % na 105,4 miliárd CNY, čo je približne 13,2 miliárd eur. Počet dodaných smartfónov dosiahol 73,01 miliónov kusov, čo zodpovedá medziročnému nárastu o 20,6 %. Za týmto výsledkom stál najmä výrazný rast v predajoch smartfónov strednej a vyššej triedy v kľúčových regiónoch. Na domácom čínskom trhu dosiahol Huawei trhový podiel 22,1 % a predaj tu stúpol medziročne o 24 %.

Rapídny rast o 48 % zaznamenala firma v Európe, kde dosiahla 18,7 % trhový podiel. Úspešná bola najmä v strednej, východnej a severnej Európe. Huawei plánuje rozšíriť svoju maloobchodnú sieť, a do konca roka 2017 má počet kamenných obchodov celosvetovo vzrásť na 56-tisíc, čo je od vlaňajšieho mája o 21-tisíc predajní viac.

V budúcnosti výrobca očakáva pokračovanie kontinuálneho rastu, k čomu majú dopomôcť najmä ďalšie inovácie v oblasti umelej inteligencie a strojového učenia. Cieľom Huawei je dodávať zákazníkom inteligentné zariadenia, ktoré budú predvídať potreby používateľov.

Firma má 15 výskumných centier a 36 združených inovačných stredísk, v ktorých pracuje na nových technológiách zahŕňajúce senzory, dátový manažment či upgrady čipsetu Kirin. Vlastné inovácie dopĺňa spoluprácou s firmami Leica, Dolby, Microsoft, Intel či Google.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

x_newys 07.08.2017 - 12:41

a to vsetko bez US trhu...

Celá diskusia 1 príspevok