Motorola je späť a prináša na Slovensko Moto Z2 Play

Rad Moto už nebude mať v názve Lenovo, ale bude sa opäť volať Motorola. Čoskoro sa u nás začne predávať novinka série Moto Z - tenký dual SIM android s 5,5'' Full HD displejom, šikovnými Moto funkciami a podporou prídavných modulov.

Pred vyše 40 rokmi predstavila spoločnosť Motorola prvý mobilný telefón na svete a od svojho založenia v roku 1928 priniesla množstvo patentov, ktoré dnes umožňujú mobilnú komunikáciu. Mobilnú divíziu Motoroly odkúpilo Lenovo v roku 2015 a odvtedy aj smartfóny radu Moto mali v názve značku Lenovo. Teraz sa Motorola vracia na Slovensko a uvádza vlajkovú loď Moto Z2 Play.

Nástupca minuloročného modelu Moto Z Play je o milimeter tenší a 20 gramov ľahší. Napriek o 500 mAh nižšej kapacite batérie naše prvé skúsenosti ukazujú na veľmi slušnú výdrž. Telefón sme mali k dispozícii zatiaľ len niečo vyše 24 hodín, a za ten čas klesla kapacita pri bežnom používaní (zopár telefonátov, fotiek, SMS, nastavovanie systému, prezeranie webu) iba o 40 %.

Tenká konštrukcia, vystupujúci objektív fotoaparátu a magnetické konektory na pripojenie Moto modulov prezrádzajú, že ide o telefón radu Moto Z. V balení nájdete zadný kryt s textilným povrchom, ktorý dorovná vystupujúci objektív a dotvorí elegantný vzhľad telefónu.

V ruke sa drží dobre, nešmýka sa a prsty nezanechávajú odtlačky. Konštrukcia telefónu je vďaka špeciálnej nano úprave odolná voči ošplechnutiu vodou. Nemusíte sa báť napríklad telefonovania v daždi. Príjemnú hmotnosť 145 gramov oceníte nielen pri prenášaní vo vrecku, ale aj dlhších telefonátoch.

Na Slovensku sa bude Moto Z2 Play predávať s kombináciou 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. V hornej stene je šuflík na dve nanoSIM karty a jednu microSD. Moto Z2 Play tak poteší záujemcov o plnohodnotný dual SIM. Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 7.1.1 Nougat a dopĺňa ho známa používateľská nadstavba s Moto funkciami.

Našou obľúbenou funkciou je Moto displej, umožní vám skontrolovať notifikácie bez potreby odomykať telefón. Po zatlačení na ikonu zistíte, od koho máte zmeškaný hovor, zobrazí náhľad správy z messengera a na doručenú SMS-ku môžete odpovedať priamo zo zablokovanej obrazovky. Nechýba ovládanie gestami: po zatrasení telefónom rozsvietite LED svietidlo, ďalšie zatrasenie ho vypne. Podobne gestom zapnete fotoaparát.

Pod 5,5-palcovým Super AMOLED displejom s Full HD rozlíšením 1080 x 1920 bodov je umiestnená čítačka odtlačkov. Dokáže plniť nielen bezpečnostnú funkciu, ale zastúpi aj tri ovládacie tlačidlá. Potiahnutím prsta vľavo poslúži ako šípka späť, potiahnutie prsta po čítačke smerom vpravo zobrazí naposledy spustené aplikácie. Snímač dokáže displej odblokovať a priloženie prsta ho i zablokuje. Je to veľmi návykové.

Napriek tenkej konštrukcii výrobca nezanevrel na 3,5 mm jack, ktorý je spolu s USB-C konektorom umiestnený v spodnej stene. Lákadlom novinky je 12-megapixelový fotoaparát s PDAF a laserovým zaostrovaním, LED bleskom, clonovým číslom f/1.7 a nahrávaním videí až v 4K rozlíšení. Prednej 5 Mpix kamere s clonou f/2.2 opäť nechýba prisvetľovacia dióda.

Lenovo Moto Z2 Play naživo + nové Moto Mods (prvý kontakt)

Kompletné špecifikácie si môžete prečítať v základnom infe. Telefón už v redakcii testujeme, a tak sa čoskoro môžete tešiť na podrobnú recenziu.

Moto Z2 Play bude na Slovensku dostupné u autorizovaných predajcov od 1. augusta za odporúčanú cenu 449 eur. Objaví sa aj v ponuke mobilných operátorov. V samostatných článkoch vám postupne predstavíme vynovené Moto moduly.

Diskusia k článku:

Nightmare 28.07.2017 - 02:35

Oxy otvaras sampus pomaly?

Knoxville28.07.2017 - 05:21 Trvalý odkaz

Bohuzial,Motorola po odkupeni Lenovom uz nie je to co byvala. Po*rali to ako aj Cinania u Blackberry. Rocna skusenost zo Style bola fajn,ale to je asi tak vsetko. Dalsi fon by som si od nich uz nekupil...

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy28.07.2017 - 09:18 Trvalý odkaz

toto je ukazka toho ako su v skutocnosti cinania bezradni...
apropo :) pred 2 rokmi motorola predstavila moto x play s 5,5" a rozmermi 148 x 75, teraz "motorola" predstavuje telefon s 5,5" a rozmermi 156.2 x 76.2

Lukas28.07.2017 - 10:42 Trvalý odkaz

dosť veľa pytajú za to... teraz sa dá kúpiť moto z a to dokonca v o2 za 386€

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease28.07.2017 - 14:21 Trvalý odkaz

Moto Z (S820) sa dá aj za 330 i míň.
Toto je vyššie ako XZ Premium :-))

Celá diskusia 10 príspevkov