Veľká zmena v Nokii, CEO po roku opúšťa HMD Global

Arto Numella, CEO firmy HMD Global, ktorá vlastní práva na značku Nokia a aktuálne telefóny s týmto logom aj dáva vyrábať (Foxconnu, mimochodom), náhle opúšťa vedenie firmy. Stalo sa tak v stredu a firma túto správu aj oficiálne potvrdila.

Prečo Numella firmu opúšťa, nie je známe. Hovorí sa o osobných dôvodoch. Prekvapením je hlavne náhlosť tejto zmeny. Vo firme pôsobil rok a opúšťa ju v asi najdôležitejšom období - pri spúšťaní predajov prvých modelov pod taktovkov HMD.

Nové telefóny Nokia 3, 5 a 6 nás zaujali už v Barcelone a názor na ne sme nezmenili ani po bližšom kontakte s nimi v máji tohto roka. Lenže sľubované spustenie predaja v druhom štvrťroku firma akosi nedodržala.

Out of Office: Do Prahy za novými Nokiami (Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 a 3310)

Na trhu už máme niekoľko konkurentov, ktoré ponúkajú minimálne toľko muziky za jedny peniaze, ako práve spomínané Nokie s čistým Androidom. Príkladom je najmä Lenovo Moto G5 a Moto G5 Plus.

HMD Global bude viesť Florian Seiche.

Zdroj: hmdglobal.com

Diskusia k článku:

marek 24.07.2017 - 21:47

No s tým spustením predaja to fakt preháňajú. V máji som si objednal Nokia 5 a už som mal tretie posunutie doručenia. Zatiaľ padol dátum 5.8.2017 Na nejakej českej stránke som sa dokonca dočítal, že na začiatok predaja budú iba traja vybraný predajcovia. Nebudem písať ktorý aby som tu nerobil nechcenú reklamu.

Nightmare25.07.2017 - 00:49 Trvalý odkaz

to je skoda...maju to dobre rozbehnute :/ ja nadalej drzim Nokii vsetky palce

Celá diskusia 2 príspevky