Vianoce 2010: drahé akciové fóny v Orangei

Prehľad akciových telefónov pred Vianocami 2010 Zoznam drahších akciových telefónov v Orangei začínajúcich cenou nad 110 eur pre paušály nad 18 € mesačne.

Drahšia časť ponuky Orangeu pre paušály s mesačným poplatkom nad 18 € mesačne je chudobnejšia než tá v T-Mobile. Orange síce poskytuje mnoho modelov, no niektoré si môžete objednať len cez e-shop, niektoré sú momentálne nedostupné a tie ďalšie dostanete iba s biznis programom.

Pre bežné paušály môžete vyberať z desiatky zariadení, väčšinou ide o dotykové zariadenia. Výnimkou je iba pracovné BlackBerry Curve 3G či Nokia N97 mini, ktorá kombinuje dotykový displej a vysúvaciu QWERTY klávesnicu.

Zvyšok ponuky tvoria jednoduchšie i najvybavenejšie smartfóny: Samsung Wave, Sony Ericsson Vivaz,iPhone 4 so špičkovým displejom a štvorica špičkových androidov.

Na záver sme si nechali aktuálny top tablet - opäť androidový Galaxy S, ktorý ponúka aj možnosť telefonovania (cez hlasné alebo Bluetooth handsfree). Jeho priamym konkurentom je lacnejší tablet Huawei S7.

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - od 1 € (plná cena 270 €) - len v e-shope!

Smartfón s OS Andriod, 5 Mpix fotoaparátom s AF, QWERTY klávesnicou, HSPA, GPS, Wi-Fi a 3,5 mm jackom. (RECENZIA).

Nokia C6 - od 1 € (plná cena 280 €) - len v e-shope!

Dotykový mobil s OS Symbian, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom, vysúvacou QWERTY, podporou HSPA, GPS, Wi-Fi a 3,5 mm jackom (RECENZIA).

Nokia X6 - od 39 € (plná cena 320 €) - len v e-shope!

Dotykový mobil s OS Symbian, 5 Mpix fotoaparátom, LED bleskom, podporou HSDPA, Wi-Fi, GPS a 16 GB pamäťou (RECENZIA).

Sony Ericsson Vivaz pro - od 29 € (plná cena 320 €) - len v e-shope!

Dotykový smartfón s OS Symbian, QWERTY klávesnicou, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom, Wi-Fi, HSPA, GPS, DLNA a 3,5 mm jackom (RECENZIA).

Samsung Omnia II - od 49 € (plná cena 320 €) - len v e-shope!

Dotykový mobil s 5 Mpix fotoaparátom s AF, Windows Mobile 6.5, HSPA, GPS, Wi-Fi a 3,5 mm jackom (RECENZIA).

Nokia 6700 classic Gold - od 109 € (plná cena 405 €) - len v e-shope!

3G mobil s 5 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom, FM rádiom s RDS, AGPS a podporou HSDPA/HSUPA (RECENZIA).

BlackBerry Curve 3G - pracovný mobil pre firmy

BlackBerry 9300 Curve 3G, ako už napovedá názov, je smartfón s podporou sietí tretej generácie. Ide o nástupcu modelu 8520 Curve, ktorý prináša niekoľko vylepšení. Okrem 3G sme sa dočkali aj podpory GPS a Wi-Fi štandardu 802.11n. Ostatná funkčná výbava je totožná s predchádzajúcim modelom, vo výbave nájdete dvojmegapixelový fotoaparát, 256 MB RAM, podporu multitaskingu či 3,5 mm jack.

fotka

Cena: 139 €

ZÁKLADNÉ INFO: BlackBerry Curve 3G

Nokia N97 mini - dotykový displej + QWERTY klávesnica

Nokia N97 mini je napriek orezaním funkciám stále výborný prístroj. Páčilo sa mi spojenie dobrej QWERTY klávesnice a dotykového displeja, možnosť využívať Nokia Messaging, Ovi Maps či rôzne multimediálne funkcie, ktoré N97 mini obsahuje. Samozrejme, aj N97 mini má niekoľko výrazných nedostatkov.

fotka

Cena: 259 €

RECENZIA: Nokia N97 mini

Galéria: Nokia N97 mini

Sony Ericsson Vivaz - automatické preostrovanie HD videa

Vivaz je zaujímavým smartfónom, ktorý sa predáva už dlhšie. V sympatickom zaoblenom tele je ukrytý operačný systém Symbian S60 piatej generácie, 720 MHz procesor a bohatá funkčná výbava. Z nej musím spomenúť prechod z Fast portu na microUSB konektor či prechod z M2 kariet na pamäťové karty microSD. Tiež nie je stále na prístrojoch tejto značky samozrejmosťou prítomnosť 3,5 mm jacku. Hlavným ťahákom však určite bude nahrávanie HD videa s automatickým zaostrovaním, ktoré funguje perfektne. Na Nokie však stráca absenciou podpory bezplatných Ovi Maps a Nokia Messagingu.

fotka

Cena: 159 €

RECENZIA: Sony Ericsson Vivaz

Galéria: Sony Ericsson Vivaz

Samsung Wave - mobil s operačným systémom Bada

Samsung S8500 Wave ma spočiatku prekvapil. Za pomerne nízku cenu ponúkal prekvapivo veľa funkcií. Veľký pekný displej, kopa multimediálnych funkcií, otvorený operačný systém a plná dátová konektivita. Wave, alebo skôr aj Bada, ma však v rôznych drobnostiach aj sklamali - slabá viditeľnosť displeja na slnku, microSD karta pod batériou, neúplná podpora Flashu, (zatiaľ) málo aplikácií...Pre multimediálne založeného človeka však táto novinka môže byť atraktívna. Mne sa páčil najmä výborný hudobný prehrávač, FM rádio s narhávaním a funkciou sleep, podpora DivX či výborný päťmegapixelový fotoaparát s HD videom.

fotka

Cena: 189 €

RECENZIA: Samsung Wave

Galéria: Samsung Wave

HTC Desire - android s množstvom funkcií

Desire, hoci sa už dočkal ďalších dvoch nástupcov, patrí stále medzi najlepšie smartfóny, aké si môžete u nás kúpiť. Lákadlom je nielen vynikajúca funkčná výbava, ktorej nechýba nič podstatné, ale i veľký kapacitný dotykový displej. Ten zabezpečuje pohodlné písanie (aj keď na iPhone stále nemá) a súčasne krásne zobrazovanie webových stránok, dokumentov, e-mailov a podobne. Len tá viditeľnosť údajov na slnku a spotreba energie nás trochu trápila. V tomto je lepší iPhone, no cena hovorí jasne v prospech HTC. Viac muziky za rovnaké peniaze.

fotka

Cena: 259 €

RECENZIA: HTC Desire

Galéria: HTC Desire

Sony Ericsson Xperia X10 - android s veľkým displejom a 8 Mpix fotoaparátom

Sony Ericcson Xperia X10 ma príjemne prekvapil. Nielen svojim vydareným dizajnom, ale aj funkčnou výbavou. Po dlhšej dobe je to jeden z mála dotykových modelov, ktorý ma presvedčil. Navyše, Sony Ericsson už uvoľnil update na nový operačný systém Android 2.1 Eclair, a tak sa stáva toto zariadenie ešte atraktívnejšie.

fotka

Cena: 289 €

RECENZIA: Sony Ericsson Xperia X10

Galéria: Sony Ericsson Xperia X10

Samsung Galaxy S - jeden z najlepších androidov

Samsung Galaxy S aktuálne patrí medzi najlepšie smartfóny na našom trhu. Budúcich majiteľov láka na operačný systém Android, veľký štvorpalcový kapacitný displej, päťmegapixelový fotoaparát so záznamom HD videí či podporu DivX, HSPA, Wi-Fi a GPS. O výdrž telefónu sa stará silná 1 500 mAh batéria. Zápory Galaxy S sú (väčšinou) zanedbateľné, nájdete ich vymenované v samostatnej téme vo fóre.

fotka

Cena: 309 €

RECENZIA: Samsung Galaxy S

Galéria: Samsung Galaxy S

HTC Desire HD - jeden z najlepších androidov

HTC Desire HD je jedným z najlepšie vybavených smartfónov na našom trhu. Ponúka obrovský dotykový displej, priam dokonalú funkčnú výbavu, ktorá zahŕňa 1 GHz procesor, 768 MB RAM, novú verziu operačného systému, 8-megapixelový fotoaparát, podporu HD videa či množstvo ďalších užitočných aplikácií. Nebyť tej nešťastnej konštrukcie, zosadil by z trónu i aktuálny TOP Android model Galaxy S. HTC vsadilo na takmer jednoliatu kvalitnú kovovú konštrukciu, ktorej kazí meno nešťastná dvojica plastových krytov batérie a kariet. Na testovacej vzorke totiž po niekoľkých odňatiach začali nepríjemne vŕzgať a slabšie držať na svojich miestach. Po niekoľkých pokusoch sa dokonca kryt SIM karty odňal sám už pri vyťahovaní Desire HD z vrecka. A takto si veru nepredstavujeme konštrukciu najlepšieho smartfónu na trhu...

fotka

Cena: 339 €

RECENZIA: HTC Desire HD

Galéria: HTC Desire HD

BlackBerry 9800 Torch - od 259 € (plná cena 580 €) - len v e-shope!

Smartfón s 3 Mpix fotoaparátom s AF, QWERTY klávesnicou, GPS a Wi-Fi (RECENZIA).

Apple iPhone 4 - populárny multimediálny telefón so špičkovým displejom

Posledný iPhone sa skutočne podaril - či už konštrukčne alebo funkčne. Kombinácia skla a kovu ma uchvátila už na prvý pohľad. Funkčná výbava je rovnako bezchybná, nič podstatné mi v iPhone 4 nechýbalo. Samozrejme, nájdu sa aj používatelia, ktorým chýba viacero domácich obrazoviek a milióny widgetov, no pre tých tu je alternatíva v podobe Androidu. Hlavným problémom aj dnes je cena a najmä obmedzená dostupnosť počas Vianoc. To robí z iPhonu 4 ešte exkluzívnejší telefón. Či sa však oplatí investovať toľké peniaze (ak vlastníte 3GS) kvôli novému displeju, dizajnu a pár drobnostiam je otázne. Fanúšikom Apple výrobkov však iPhone 4 vrelo odporúčam, z kvality displeja a drobností, ktoré novinka prináša budete milo prekvapení!

fotka

Cena: 16 GB - 469 € / 32 GB - 569 €

RECENZIA: Apple iPhone 4

Galéria: Apple iPhone 4

Samsung Galaxy Tab - tablet s podporou microSD a SIM kariet

Samsung Galaxy Tab je vynikajúcim tabletom na našom trhu. Obsahuje sedempalcový displej a operačný systém Android. Konkurenčný Apple iPad má množstvo svojich nedostatkov, pričom najvážnejšími z tých praktických sú: svojský (neuniverzálny) konektor zhodný so všetkými produktmi Applu, chýbajúca podpora pamäťových kariet, orezaná Micro SIM karta a softvérové obmedzenia týkajúce sa iOS 4 (žiadny Flash, chýba inštalácia aplikácií mimo AppStoru, atď.). To však neznamená, že ani Galaxy Tab s OS Android nemá svoje základné nedostatky. Funkčne je vybavený podstatne lepšie, ponúka aj fotoaparát, podporu klasických SIM a microSD kariet, telefonické funkcie, aj hmotnosť má podstatne nižšiu. Ale taký microUSB konektor by ste na ňom hľadali márne a rozlíšenie použitého displeja je oproti iPadu menšie o 22 %. Dizajnu a materiálom Galaxy Tab ešte vyčítam, že tu nikde nebola použitá guma. Pogumované protišmykové steny by pomohli pri čítaní správ na opretom Tabe.

fotka

Cena: 449 €

RECENZIA: Samsung Galaxy Tab

Galéria: Samsung Galaxy Tab

Huawei S7 tablet - od 1 € - len v e-shope!

Tablet s OS Android, 2 Mpix fotoaparátom, HSPA, Wi-Fi, GPS, 3,5 mm jackom a slotom pre SIM kartu (RECENZIA).

- -

Orange pripravil špeciálnu ponuku aj pre firemných zákazníkov, tí si môžu vybrať z týchto modelov:

- BlackBerry 9700 Bold od 155 € (plná cena 430 €),

- HTC Desire Z od 189 € (plná cena 450 €),

- HTC HD mini od 129 € (plná cena 380 €),

- HTC HD2 od 225 € (plná cena 470 €),

- LG BL40 od 109 € (plná cena 380 €),

- Nokia E66 od 39 € (plná cena 260 €),

- Nokia E72 od 119 € (plná cena 360 €),

- Samsung Omnia 7 od 239 € (plná cena 530 €).

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 15.12.2010 - 18:41

Dado: Ked k nam chodi taka pani, co sa nam stara o mobily, bude sa u nej dat objednat telefon, ktory sa inac objednava len cez shop? Ja som sa jej uz ozval mailom ale zatial neodpoveda.Dakujem vopred

anonymous16.12.2010 - 14:33 Trvalý odkaz

jiro: management orangeu sa dobre stará o kontrolovaný krach :o))

anonymous16.12.2010 - 15:49 Trvalý odkaz

dzulo: BlackBerry 9800 Torch ma 5 mpx fotak

anonymous17.12.2010 - 17:09 Trvalý odkaz

los: htc desire je dobý telefón

anonymous17.12.2010 - 22:58 Trvalý odkaz

Dado: Ma ich krach nezaujima,ja chcem pausal aj keby si nemali cim utriet rit. Dnes bola u nas dala mi X10mini pro o 100 lacnejsie,,,uz som vybaveny

Celá diskusia 7 príspevkov