Sygic pridal do navigácie rozšírenú realitu

Nová funkcia rozšírenej reality zlepší orientáciu na ceste počas navigovania. Na displeji telefónu nepozeráte na mapu, ale vidíte virtuálnu cestu, po ktorej máte ísť.

Navigovanie pomocou Sygicu by malo byť ešte viac jednoduchšie a prehľadnejšie. Riziko, že zle odbočíte kvôli neprehľadnému úseku v mape, by sa použitím virtuálnej cesty mohlo minimalizovať. Nová funkcia Real View Navigácia využíva GPS a fotoaparát smartfónu, vďaka ktorým dokáže do navigačného systému implementovať rozšírenú realitu (Augmented Reality).

Navigácia je vďaka tomu intuitívnejšia a zároveň bezpečnejšia než tradičné navigačné aplikácie využívajúce mapy. Už vám na ceste či diaľnici neujde nič dôležité, pretože v tomto náhľade môžete v reálnom čase sledovať aktuálne podmienky bez ohrozenia bezpečnosti jazdy.

Ako používať Real View navigáciu?

- spustite navigáciu, otvorte Rýchle menu (ikona s tromi bodkami vpravo dole) a kliknite na Real View

- telefón umiestnite tak, aby kamera vášho zariadenia dobre snímala vozovku. Sygic odporúča použiť stojan, ktorý sa umiestňuje na čelné sklo.

- telefón musí byť otočený na šírku (horizontálna orientácia)

Real View Navigácia je k dispozícii pre všetkých používateľov s operačným systémom Android a iOS ako nákup v rámci aplikácie za 9,99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Martin 29.06.2017 - 13:55

v nazve clanku mate chybu: "zozsirenu" ?

Lenka Ivančíková29.06.2017 - 15:16 Trvalý odkaz

ano, vdaka. opravene. :)

KEXAME29.06.2017 - 22:24 Trvalý odkaz

Ja to zatial nemam,ani cez g play mi neponuklo aktualizaciu.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy29.06.2017 - 22:56 Trvalý odkaz

Keby sa tak radšej naučili navigovat..

shaggy30.06.2017 - 00:02 Trvalý odkaz

Nech sa radsej zameraju na to, co navigacia ma robit poriadne! Nech zmenia dodavatela map! Alebo nech to radsej cele zavru...

Celá diskusia 6 príspevkov