Google Pixel 2 by mal dostať Snapdragon 835 a 4 GB RAM

Prvá generácia smartfónov Googlu neohúrila až tak, ako možno mnohí čakali, preto nové nádeje vkladáme do druhej generácie. Opäť má priniesť dvojicu smartfónov.

Najnovšie informácie XDA-Developers údajne pochádzajú z dôveryhodného zdroja, ktorý s novinkami strávil nejaký čas. Vzhľadom na blízkosť oficiálneho oznámenia, by sa už odhalené špecifikácie nemuseli meniť. Zdroj udáva, že Google prinesie znova dva smartfóny. Prvý z nich nesie výrobné označenie Taimen. Pôjde o väčší model, teda novú alternatívu k XL verzii. Priniesť by mal 5,99'' OLED panel od LG s QHD rozlíšením, čo podporuje aj fakt, že Google kvôli budúcemu smartfónu investoval do divízie LG na výrobu displejov.

Google Pixel XL

Okolo displeja by mali byť menšie rámy a spomína sa aj 128 GB úložisko. Pamäťových variant však môže byť viac. Srdcom telefónu má byť chipset Snapdragon 835. Predchádzajúca generácia Pixel zariadení používa Snapdragon 821. Operačná pamäť RAM si má zachovať 4 GB kapacitu. Telefón by mal ponúknuť klasický fotoaparát s duálnym LED bleskom.

Menší telefón s pracovným označením Walleye, by mal mať 4,97'' displej, s Full HD rozlíšením a tenkým rámom. Ten by mal byť jedinou viditeľnou zmenou oproti dizajnu Pixel telefónov z minulého roka. Zmiznúť by mal 3,5 mm konektor na slúchadlá, na spodnú stenu by tam mohol pribudnúť druhý reproduktor. Kombinácia Snpapdragonu 835 a 4 GB RAM zostáva zachovaná z modelu Tamien, spomína sa aj 64 GB úložisko.

Nové informácie uzatvára zmienka o predprodukčnom softvéri s názvom Nexus Imprint. Malo by ísť o alternatívu k Pixel Imprint, ktorá sa stará o fungovanie čítačky odtlačkov prstov. Prečo sa v jej názve objavuje slovíčko Nexus, ktoré označuje staršie zariadenia od Google, zatiaľ nie je jasné.

Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

Začať diskusiu