Vertu sa dohodlo s TCL na výrobe nových telefónov

Krátko po tom, čo sa výrobca luxusných smartfónov Vertu dostal pod krídla nového vlastníka, spoločnosť podpísala veľkú dohodu s TCL. Okrem toho plánuje uvedenie špeciálnych produktov a spustenie novej generácie služieb Concierge Services.

Táto dohoda umožní spoločnosti Vertu používať technológie čínskej spoločnosti , pod ktorej krídla patrí aj výroba smartfónov značky Alcatel a BlackBerry. Predmetom zmluvy s TCL je tridsaťtisíc ručne vyrábaných Vertu telefónov, ktoré sa budú vyrábať vo Veľkej Británii. Nový majiteľ sa netají tým, že ide o prvú z mnohých plánovaných a značných investícii do podnikania. Kancelárie Vertu sa presunuli, no spoločnosť aj napriek tomu ubezpečuje, že ich telefóny sú navrhnuté a vyrábané v Spojenom kráľovstve. Približne deväťdesiat percent z nich je potom určených na vývoz pre ďalšie trhy.

Anglická firma prechádza pod vedením nového majiteľa Hakana Uzana zásadnou reštrukturalizáciou a modernizáciou všetkých svojich obchodných jednotiek. Aj napriek tomu si zachováva svoje dedičstvo a zručnosť známu po celom svete. Čo sa týka noviniek, zákazníci budú mať v polovici júla prístup k limitovaným a špeciálnym produktom Constellation X, s ich plným uvedením na začiatku septembra. V polovici júla Vertu spúšťa novú generáciu služieb Concierge Services, ktorá sa predstaví na obmedzených trhoch a začiatkom septembra bude tiež k dispozícii nové portfólio produktov Vertu Life Style.

Nové vedenie sľúbilo aj niekoľko exkluzívnych a luxusných partnerstiev s poprednými značkami. Výrobky sa budú predávať na trhoch Francúzska, Veľkej Británie, Číny, Ázie, Ruska, Západnej Európy a Blízkeho východu. Pri štartovnej cene 7500 libier predalo Vertu od svojho začiatku, v roku 2002, viac než pol milióna zariadení. Počet zaregistrovaných používateľov presahuje hranicu 225-tisíc.

Zdroj: Mobile World Live

Diskusia k článku:

Začať diskusiu