Do komentárov na Facebooku už môžete pridávať GIF obrázky

Pohyblivé obrázky, známe ako GIF sú tu s nami už 30 rokov, no len nedávno sa stali obľúbeným prostriedkom na vyjadrovanie myšlienok a emócií. Uvedomuje si to aj Facebook, ktorý ich zavádza do komentárov.

Za rozmach GIF súborov (Graphics Interchange Format) môžu najmä sociálne médiá. Hitom sa stali aj na Facebooku, kde ľudia v aplikácii Messenger pošlú každú minútu takmer 25-tisíc jednoduchých animácií. Pri príležitosti 30. výročia GIF obrázkov a ich stále stúpajúcej popularity medzi používateľmi najväčšej sociálnej siete nám Facebook tieto obrázky umožní vkladať aj do komentárov pod príspevkami.

Samotné pridanie je jednoduché, pretože funguje pomocou nového tlačidla s príznačným názvom GIF. Desktopová verzia sociálnej siete toto tlačidlo získala automaticky, a ak chcete komentovať pomocou GIFov aj na svojich telefónoch, je nutná aktualizácia Facebook aplikácie na najnovšiu verziu. Potom stačí ťuknúť na príslušné tlačidlo - následne sa vám objaví ponuka najpopulárnejších animácií. Samotné obrázky tiež môžete vyhľadávať formou kľúčových slov.

To nie je všetko. Facebook myslel aj na oslávencov a zaviedol špeciálne narodeninové GIFká. V nich hrajú populárne internetové celebrity ako DNCE, Logan Paul, Amanda Cerny, DREEZY, Patrick Starr, Violet Benson a ďalšie, ktoré vám s úsmevom poprajú všetko najlepšie počas vášho sviatku. Tieto GIFy môžete nájsť zadaním hashtagu #GIFparty počas pridávania komentára, alebo ich nájdete aj tu.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu