HTC Vive sa stáva exkluzívnym partnerom Apple pre virtuálnu realitu

Apple preukázal produktu HTC Vive plnú podporu, a tak je HTC stále relevantným hráčom na poli technológii. Napriek tomu, že sa predajom ich smartfónov až tak nedarí.

HTC minulý rok predstavilo zariadenie pre virtuálnu realitu HTC Vive. Už krátko po jeho uvedení bolo jasné, že narastajúca konkurencia bude mať čo robiť, aby sa tomuto produktu vyrovnala. Ide totiž o najlepšie virtuálne okuliare na trhu, ktoré síce mierne zlacneli, no ich cena sa stále blíži k hranici tisíc eur. Na svoje fungovanie vyžadujú výkonný počítač, za čo však sľubujú potenciálnym zákazníkom a najmä hráčom realistické zážitky.

To, že sa stále jedná o relevantného hráča na poli technológií, dokázala aj spoločnosť Apple, ktorá si vybrala HTC Vive za svojho exkluzívneho partnera pre virtuálnu realitu. Práve na spomínaných okuliaroch Apple na WWDC 2017 demonštroval silu virtuálnej reality, ktorej zapojenie umožní novo ohlásené externé GPU. S ním budú môcť vývojári a tvorcovia obsahu využívať beta verziu služby Steam VR, kde získajú prístup ku kreatívnej sile HTC Vive na svojich Macoch.

HTC Vive posúva odvetvie virtuálnej reality vpred a môže sa pochváliť spoluprácou s najvýznamnejšími gigantmi v technologickom odvetví, akými sú okrem Apple napríklad aj Google alebo Intel. S tým súvisí aj neustále napredovanie, ktoré momentálne potvrdzuje rozšírenie predplatného programu v obchode Viveport, ktorý sa rozrástol o viac než 75 titulov. V ňom môžu používatelia za mesačný poplatok 7,99 € získať prístup k vyše 150 titulom.

Toto predplatné ocení každý fanúšik virtuálnej reality. Práve s ním si totiž môžete vyskúšať vždy niečo nové, pričom prvý mesiac služby je vrámci bezplatného trial prístupu zdarma.

Zdroj: Vive

Diskusia k článku:

Začať diskusiu