4ka začína využívať 2G sieť od Orangeu

Zákazníci 4ky získajú v priebehu nasledujúcich dní prístup do novej partnerskej siete v miestach, ktoré ešte najmladší operátor nepokryl vlastným signálom.

O výmene partnera pri poskytovaní národného roamingu sme vás inormovali už v marci tohto roka. 4ka sa rozhodla Telekom vymeniť za Orange. Telekom poskytoval zákazníkom štvrtého operátora prístup do svojej siete od októbra 2015, kedy 4ka spustila svoju komerčnú prevádzku.

Z pohľadu zákazníka 4ky sa nezmení nič, naďalej bude v lokalitách pokrytých vlastnou sieťou využívať prednostne túto 4G alebo 2G sieť, v miestach, ktoré zatiaľ 4ka pokryté nemá, sa automaticky prepne do siete jej zmluvného partnera, teda Orangeu. Aj počas prebiehajúceho hovoru nastane v prípade potreby plynulý prechod zo siete 4ky do partnerskej siete.

Zmena partnerskej siete prebehne postupne v počas nasledujúcich zhruba dvoch týždňov. 4ka upozorňuje zákazníkov, aby si preto nastavili automatickú a nie manuálnu voľbu mobilnej siete.

„Zmena partnera sa udeje postupne počas niekoľkých dní od 12. 6. 2017, počas ktorých budú všetky služby 4ky poskytované plynule a bez prerušenia. Ak by mal v tomto období telefón problém prihlásiť sa do siete, odporúčame ho reštartovať,“ hovorí technický riaditeľ SWAN Mobile, Patrik Kollaroci.

V súvislosti s uvedenou zmenou sa nemenia ceny, ani parametre žiadnych služieb 4ky, vrátane nových paušálov TO, zmena nijako neovplyvní ani zákazníkov Orangeu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM 09.06.2017 - 12:26

Tak to znamená u mna koniec 4ky na Bukovej, http://oi63.tinypic.com/2w7il1e.jpg aj ked vsetci tvrdia, ze sa to nikoho nedotkne. [img]http://oi63.tinypic.com/2w7il1e.jpg[/img]

nanoSIM09.06.2017 - 15:57 Trvalý odkaz

prave ti odtial pisem bracho cez narodny roming telekomu

marek09.06.2017 - 18:26 Trvalý odkaz

prosim ta ako si so 4kou spokojny? je to prepinanie do a z narodneho roamimgu obmedzujuce? vypadne vtedy signal na par sekund? pripadne mas dake ine postrehy o +- ako ich zakaznik? vdaka

Manobb09.06.2017 - 19:01 Trvalý odkaz

re: merlyn

Už vyše polroka používam SIM 4ka a vyše 2 mesiacov už aj dáta. Mal som obavy, ale boli zbytočné. Dokonca som bol šokovaný, že EASY dáta v LTE idú pomalšie ako LTE dáta od 4ky (v BB). Preto teraz mám primárne číslo už v 4ke a používam iP6s+

Hoci som bol terčom posmeškov (v diskusiách), že iPhone používam na 4ku, ale som spokojný. EASY číslo teraz používam ako sekundárne a bez dát (t.j. už iba na volanie).

A ešte niečo: Pozitívne hodnotím aj výdrž baterky na iP6s+ a SIM 4ka. Myslel som si, že pri cestách to prepínanie sa medzi domácou sieťou a roamingom ju bude vybíjať omnoho rýchlejšie, ale nič také sa nedeje. Som zvedavý, či tento pozitívny jav zostane aj pri národnom roamingu 4ky s Orangom.

Celá diskusia 27 príspevkov